A tévedés sokba is kerülhet, de a hibásan rögzített adatok javíthatóak.


A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató egységesen 1470 forintot számít fel ügyintézési díjként, ezt az összeget kell megfizetned akkor is, ha a fizetős utak használatához szükséges e-matrica vásárlásakor eltévesztetted a díjkategóriát, rosszul adtad meg a kocsid rendszámát vagy az országjelzést, de szeretnéd korrigálni a tévedésed.

Mi a teendő?

Ha eltévesztetted a díjkategóriát, akkor a különbözet megfizetése/visszaigénylése után módosíthatsz. Legfeljebb 3 karakterig a téves rendszám miatt kapott pótdíjazás után is mód van a helyes rendszámot regisztráltatni, amire 60 napot ad a vonatkozó rendelet. A téves országkódnál ugyancsak 60 napon belül van lehetőség a helyes felségjel rögzítésére. A hvg.hu észrevette, hogy ebben a három esetben nem kell megfizetned az ügyintézési díjat, ha az e-matricádat az e-autopalyamatrica.hu weboldalon vetted meg.

Ha tudni akarod, hogy pontosan mit kell tenned, ha eladod, átiratod, vagy netán ellopják, összetörik az autódat, amire érvényes e-matricád van, ezt az oldalt ajánljuk a figyelmedbe.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!