A tévedés sokba is kerülhet, de a hibásan rögzített adatok javíthatóak.


A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató egységesen 1470 forintot számít fel ügyintézési díjként, ezt az összeget kell megfizetned akkor is, ha a fizetős utak használatához szükséges e-matrica vásárlásakor eltévesztetted a díjkategóriát, rosszul adtad meg a kocsid rendszámát vagy az országjelzést, de szeretnéd korrigálni a tévedésed.

Mi a teendő?

Ha eltévesztetted a díjkategóriát, akkor a különbözet megfizetése/visszaigénylése után módosíthatsz. Legfeljebb 3 karakterig a téves rendszám miatt kapott pótdíjazás után is mód van a helyes rendszámot regisztráltatni, amire 60 napot ad a vonatkozó rendelet. A téves országkódnál ugyancsak 60 napon belül van lehetőség a helyes felségjel rögzítésére. A hvg.hu észrevette, hogy ebben a három esetben nem kell megfizetned az ügyintézési díjat, ha az e-matricádat az e-autopalyamatrica.hu weboldalon vetted meg.

Ha tudni akarod, hogy pontosan mit kell tenned, ha eladod, átiratod, vagy netán ellopják, összetörik az autódat, amire érvényes e-matricád van, ezt az oldalt ajánljuk a figyelmedbe.


The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!