Ez most az öt legnépszerűbb márka a használt autók piacán
Fotó: Shutterstock

Ez most az öt legnépszerűbb márka a használt autók piacán

A magyarországi használtautó-piacon 69 600 személygépkocsi cserélt gazdát júliusban, 2,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az első hét hónap forgalma azonban 3,7 százalékkal a tavalyi szint alatt alakult a DataHouse előzetes adatai szerint - közöle a JóAutók.hu.


Az átírások számának havi 70 ezer körüli értéke azt jelzi, hogy az adásvételek száma a nyári szabadságok idején sem csökkent - mutatott rá a közleményben Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója. Nehezíti a piac további élénkülését, hogy az időlegesen csökkenő reálkeresetek miatt a lakosság egy rétege egyelőre kiesett a potenciális vásárlók köréből, miközben a magas kamatok miatt megemelkedő finanszírozási költségek szinte minden vásárlói réteget negatívan érintenek - tette hozzá.

A magyarországi használtautó-piacon a két leggyakoribb márka az Opel és a Volkswagen volt, előbbiből 52 500 (11,0 százalék), míg utóbbiból 48 450 (10,2 százalék) cserélt gazdát az első hét hónap során. A népszerűségi listán következő Suzuki az adásvételek 8,5 százalékának volt a tárgya, a Ford 7,9, a BMW pedig 6,3 százalékos részesedéssel következik a listán. A legtöbb ügyletre - az összes adásvétel 35,3 százalékára - a fővárosban és Pest megyében került sor - közölte a JóAutók.hu.


Miközben a használtautó-piacon 2023 első hét hónapjában gazdát cserélő 477 ezer személyautó mennyisége 3,7 százalékkal maradt el az előző év hasonló időszakában regisztrált 495 400-tól, az importált használt autók száma ugyanebben a periódusban 62 ezer darab volt, ami 22,3 százalékkal elmarad az egy évvel korábbi 79 800-tól.

Ne hagyd ki!