Akár városon belüli üzleti útról, akár reptéri transzferről van szó, a SHARE NOW közösségi autómegosztóval az üzleti utak költségének akár 50 százalékát is megspórolhatjuk. A több órára vagy napra szóló csomagok segítségével pedig hosszabb távolságok megtételére is vállalkozhatunk az országhatárokon belül.


Annyi mindent változtatott meg a világjárvány, miért épp a mobilitási szokásokkal tett volna kivételt? Ezeket is alaposan átformálta: azokban a nyugat-európai városokban például felpörgette az üzleti célú autómegosztást, ahol már komoly hagyománya van ennek a közlekedési formának. Hogy miért? Mert ezzel kényelmesen és biztonságosan el lehet jutni A-ból B-be, akár üzleti találkozóról, akár munkába járásról van szó, elkerülve a tömegközlekedést, tudatosan csökkentve a fizikai kontaktusok számát járványhelyzetben.

Hogyan működik az autómegosztás?

Az úgynevezett free-floating autómegosztás lényege, hogy az adott cég szolgáltatási zónáján belül gyalogosan is könnyen elérhető távolságban helyezkednek el a gépkocsik. Ezeket egy mobilapplikációval foglalhatjuk le és nyithatjuk ki, majd a zónán belül fejezhetjük be a bérlést. A több órára vagy napra szóló csomagok segítségével nagyobb távolságokat is bejárhatunk az ország határain belül.

Budapesten is egyre több vállalat teszi elérhetővé munkavállalói számára a SHARE NOW folyamatosan bővülő flottája által nyújtott szabadság és rugalmasság előnyeit úgy, hogy közben nem hárul rájuk a céges autók fenntartásának költsége. Mindeközben a város is élhetőbbé válik:

Egyetlen megosztottan használt autó akár 5-8 magántulajdonban álló járművet válthat ki a forgalomban

– hangsúlyozza a SHARE NOW ügyvezető igazgatója. Buday Bence hozzáteszi: így akár elektromos, akár klímasemleges üzemanyaggal tankolt benzines modellt választva környezetkímélő módon közlekedhetünk.

Aut\u00f3megoszt\u00e1s

Fotó:SHARE NOW

Miért éri meg a vállalatoknak?

Az üzleti célú felhasználás vélhetően mostantól fog igazán jellemzővé válni. Nem csak azért, mert a vállalatok számára egyedi kedvezmények érvényesíthetőek a szolgáltatás igénybevételekor, hanem amiatt is, hogy az autómegosztás Magyarországon szja-mentesen illeszthető be a vállalati cafeteria-rendszerbe. Ezáltal nem csupán a munkavégzéshez használhatják az autókat a kollégák, hanem a napi ingázásban is a segítségükre lehet, vagy akár hétvégi kirándulást is tervezhetnek vele.

A cégek számára az teszi különösen vonzóvá a megoldást, hogy költséghatékonyan képes kiváltani a kulcsos autókat vagy a taxit: az utóbbival összevetésben akár 50 százalékkal kedvezőbb tarifával lehet megtenni egy üzleti utazást városon belül. Ráadásul az autók nem csupán percalapon használhatók: az üzleti felhasználók akár 30 napra is le tudnak foglalni egy autót a SHARE NOW folyamatosan bővülő, jelenleg 300 darabos, BMW, Mercedes, MINI, smart, illetve Fiat500 modellekből álló flottájából.

A SHARE NOW for Business további előnye, hogy a megrendelő csak a valós használat után fizet, az ár pedig tartalmazza a biztosítás, a tankolás, az országos autópályamatrica és a szolgáltatási zónában való parkolás díját. Ráadásul a vállalat tetszőleges összegű és mennyiségű vezetési kupont tud vásárolni munkavállalóinak, amelyeknek a beválthatóságát és a lejáratát is meghatározhatja. (X)

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!