Több tízezer Suzukit hívnak vissza a fékrendszer hibája miatt
Fotó: Shutterstock

Suzukid van? Itt megnézheted, érinti-e a visszahívás

A vákuumszivattyú visszacsapó szelepét ingyen kicseréli a Suzuki az összes érintett autón, Magyarországon a visszahívási kampány 66 ezer gépkocsit érint.


A visszahívást a fékrendszerben tapasztalt hiba miatt rendelte el a gyártó. A meghibásodás ellenére maga a rendszer működőképes marad, azonban a sofőrnek a megszokottnál erősebben kell nyomnia a megfelelő pedált a fék működtetéséhez.

A Suzuki Motor Corporation a visszahívási kampányban kicseréli a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét az érintett import modellekben és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellekben is.

A Magyar Suzuki itthon díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket. Azoknál az évjáratoknál, amelyeknél már nincs érvényes garancia, a cég méltányossági eljárásban szintén díjmentesen végzi el a cserét, írja a hvg.hu.

A 2015 és 2022 között készült autók javítása 1-1,5 órát vesz igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek. A vállalat értesíteni fogja az autósokat a visszahívási kampányról, addig a Suzuki online rendszerében alvázszám alapján bárki megnézheti, hogy a kocsija javításra szorul-e.

Ne hagyd ki!