A Tesla emblémája egy kék színű járművön
Fotó: Unsplash

Lakókocsit egy még nem is létező Teslához? Miért ne!

A Stream It mesterséges intelligencia és szoftverfejlesztő vállalat egy olyan intelligens utazókabint fejlesztett, amely kifejezetten a Tesla futurisztikus kisteherautójára van szabva. A kabin előrendeléseinek összege néhány hónap alatt meghaladta a 80 millió dollárt.


Piaci rés

Amikor 2019-ben Elon Musk bemutatta a Tesla első kisteherautójának, a Cybertruck-nak a koncepcióját, sokan kételkedve tekintettek az üzletember ötletére. Lance King, a Stream It ügyvezetője azonban meglátta a futurisztikus járműben rejlő lehetőséget. Rájött ugyanis, hogy a piacon nincs olyan lakókocsi, amely kompatibilis lenne a szupermodern kisteherautóval. Biztos volt benne, hogy lenne kereslet egy ilyen kiegészítőre, ugyanis a lakókocsi-életmód elképesztően népszerű manapság az Egyesült Államokban. A szakembernek végül igaza lett.

Biztató adatok

A Stream It szakemberei igazán nagy kihívással szembesültek, amikor Lance King felvázolta, hogy szeretne piacra dobni egy hordozható lakókocsi kiegészítőt, ami egy olyan járműre lenne szabva, aminek a pontos specifikációi a mai napig sem ismertek. Ráadásul egy olyan cégről beszélünk, amely korábban teljesen más területeken dolgozott. A szakemberek végül megbirkóztak a feladattal. Így született meg a CyberLandr nevet viselő utazókabin.

A cégnek 15 napra volt szüksége az első 1000 előrendelés eléréséhez, ez a szám napjainkban már 1600-ra tehető. Egy kabin 50 ezer dollárba kerül. Gyors matek, és ki is derül, hogy a cég eddig 80 millió dollárnyi előrendelést könyvelhetett el. A Tesla idén év végén tervezte piacra doni a Cybertruck-ot, de kisebb-nagyobb technikai gondok miatt a megjelenésre valószínűleg 2022-ig várni kell. A Stream It tájékoztatása szerint a kabinok a jármű megjelenésével egy időben elérhetőek lesznek.

Valamit valamiért

A szakemberek célja az volt, hogy egy olyan kabint alkossanak, amely méltó a Tesla technológiájához. Az intelligens lakókabinban egy nappali, egy konyha, egy hálószoba, egy fürdőszoba és egy dolgozósarok található. Továbbá intelligens multimédiás eszközök és ablakok, víztisztító és szennyvízelvezető, illetve egy modern biztonsági rendszer gondoskodik a vásárlók kényelméről. A minikabinban két felnőtt és két gyermek számára van hely.

A CyberLandr energiaigényét az 500 Wattos napelemek, illetve a Cybertruck akkumulátora biztosítja. A vezérigazgató hozzátette, hogy a jármű hatótávja öt százalékkal csökkenhet a kabin energiafelhasználása miatt.

A kabin látványterve az alábbi videóban megtalálható:

Ne hagyd ki!