Csalók vadásznak az Erste Bank ügyfeleire, George nevében
Fotó: Shutterstock

George-ra hivatkozva támadják a csalók az Erste ügyfeleit

A csalók egy már jól ismert módszerrel, az adathalász e-mailek segítségével próbálják megtéveszteni a banki ügyfeleket. Az Erste Bank nevében küldenek e-mailt arra hivatkozva, hogy a George App le fog járni és egy linken keresztül újra kell regisztrálni a szolgáltatást.


Természetesen az Erste Banknál soha, semmilyen esetben nem kérik a George App újra regisztrálását és az azonosítók, jelszavak megadását e-mailben küldött linken keresztül. Ha telepíted a George Appot, az azonosítókat minden esetben a letöltött alkalmazáson keresztül kell megadnod.

Ha e-mailben azt kérik tőled, hogy egy linkre kattintva add meg az adataidat, az minden esetben adathalászat, ezért ne kattints a linkre, és ne adj meg semmilyen adatot!

A csalók a hamis linken keresztül a telepítéshez szükséges jelszavakat kérik el és nem megújítás történik, hanem egy új alkalmazás telepítése, melynek segítségével akár utalhatnak is a számládról, írja weboldalán a hitelintézet.

Mire figyelj?

  • Az e-mail szövegét általában valamilyen fordító alkalmazással készítik, ezért a nyelvezete legtöbb esetben magyartalan.
  • Fogj gyanút, ha a link URL-címe nem a hivatalos Erste Bank oldalra navigál.Az Erste Banknál soha, semmilyen esetben nem kérjük az alkalmazás újra telepítését, annak lejárata miatt.
  • Fogj gyanút, ha a feladó e-mail címe nem az Erste Bank e-mail címe (@erstebank.hu).
  • Az e-mailt többször elküldik rövid időn belül, és mindig azonnali cselekvésre próbálnak ösztönözni. A tárgymező tartalma általában „Cselekvésre van szükség”, „Éber”, „Utolsó figyelmeztetés”.
  • Ha bármilyen gyanús esetettel találkozol vagy elbizonytalanodsz egy levél tartalmát illetően, a lenti telefonos elérhetőségen tudsz érdeklődni.

Ha csalás áldozata lettél, haladéktalanul jelezd a banknak a +36 1 302 5885-ös telefonszámon! További részletek ITT.


Ne hagyd ki!