A Mastercard a kriptopiacon újítana
Fotó: Shutterstock

Merész lépés a Mastercardtól

A piaci visszajelzések alapján a banki ügyfelek többsége vásárolna kriptovalutákat, ezért a Mastercard bővítené és megkönnyítené a hozzáférésüket a pénzintézeteken keresztül.


A technológiai cég felmérése szerint világszinten a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, és további 65 százalék szívesen kipróbálná, ha a bankján keresztül biztonságosan megtehetné. A kriptoszolgáltatások bővítését a Mastercard eddig is fontosnak tartotta, ezért jelentős forrásokat biztosított beruházásokra, felvásárlásokra, új technológiai megoldásokra. A vezető kriptopénz-szolgáltatókkal együttműködve pénzügyi szolgáltatók számára szintén fejlesztettek szolgáltatást, hogy az ügyfeleik nevében a saját platformjaikon keresztül kereskedhessenek kriptovalutákkal - olvasható a közleményben.

A Mastercard szerint ennek segítségével megbízható, a banki rendszerekhez könnyen illeszkedő hozzáférés nyílik a kriptovaluták piacához. Vásárlásra és eladásra egyaránt lehetőséget biztosít, ellátják továbbá a legkorszerűbb biztonsági megoldásokkal és olyan programtervezéssel, amely többek között marketing-tanácsadásra ugyancsak kiterjed. A kriptopiac kiterjesztését a Mastercard továbbra is fontosnak tartja, ezért bővíteni fogják az együttműködéseiket a blokklánc-technológiákban érdekelt vezető vállalatokkal - olvasható a közleményben.


Az elmúlt hónapokban nem történt túlságosan sok izgalom a kriptovaluták, és azon belül a bitcoin piacán. Gyakorlatilag az év elején látott zuhanás óta csak oldalazik a legnagyobb piaci értékű kriptopénz árfolyama, ami azt is jelenti, hogy a bitcoin-piac volatilitása történelmi mélypontra csökkent. Egy ideje tehát érik már egy nagyobb elmozdulás valamelyik irányba, erre mutat rá a Glassnode on-chain adatszolgáltató legfrissebb elemzése, amelyet a Portfolió szemlézett.

Ne hagyd ki!