Nagyott nőtt a PayPal forgalma a járványban
PayPal Booth | Photo by @francois for LeWeb12 Conference, Pa ...

Brutálisan megdobta a járvány a PayPal forgalmát

Az idei első negyedévben 285 milliárd dollár futott át a PayPal rendszerein, amihez 14,5 millió új felhasználó társult- írja a Reuters.


A koronavírus felturbózta az online vásárlásokat és a digitális tranzakciókat ez elmúlt egy évben. Egyes boltok és kereskedők mellett az olyan pénzügyi szolgáltatók is rengeteget profitáltak ebből, mint a PayPal. A vállalat tavaly is rekord eredményeket produkált, de úgy néz ki, idén még nyereségesebb év elé néz a kaliforniai cég.

Csoda? Aligha

Az idei első negyedéves pénzügyi jelentés szerint összesen 285 milliárd dollárnyi tranzakció futott át a PayPal rendszerein. A tavalyi első negyedévhez képest ez 50 százalékos növekedést jelent. Ráadásul 3 hónap alatt 14,5 millió új felhasználó regisztrált a platformra.

A vállalat a járvány nagy nyertesei közé tartozik. Az emberek biztonsági okokból olyan ritkán mozdultak ki otthonról, amennyire csak lehetett. A hagyományos bolti köröket felváltották az online vásárlások, a postára járást pedig a digitális csekkbefizetés. A tranzakciók megvalósításához pedig a PayPal rendszere sokak számára megfelelő megoldásnak bizonyult, így egyre többen használták a cég szolgáltatásait.

Például a PayPal Venmo nevezetű applikációján keresztül, amely lehetővé teszi az USA lakosainak, hogy pénzt küldjenek egymásnak, 51 milliárd dollár folyt át, ami 63 százalékos növekedést jelentett.

Az első negyedévben 6 milliárd dolláros összbevételre tettek szert, ami 1,22 dolláros részvényenkénti osztalékot eredményezett. A tavalyihoz képest ez 31 százalékos növekedést jelent.

Mit hoz a jövő?

A vállalat év végéig további 55 millió új felhasználóra, illetve 30 százalékos forgalomnövekedésre számít.

A cég sikeréhez jelentősen hozzájárult az is, hogy kriptovalutákkal bővítette a szolgáltatásait. A felhasználók szabadon kereskedhetnek digitális valutákkal, sőt, a PayPal több mint 26 millió partnerénél már vásárolhatnak is velük. A platform a fiat valutává történő átváltást is támogatja.

Ezzel az a céljuk, hogy a világ egyik legnépszerűbb kripto-kereskedő vállalatát, a Coinbase-t lenyomják. A harmadik negyedévben pedig egy újgenerációs digitális pénztárcát terveznek piacra dobni.


Ne hagyd ki!