PayPal, a fizetés új terepe

Hamarosan mind a 29 millió PayPal-partnernél tudnak kriptovalutával fizetni az ügyfelek. Egyelőre még csak az amerikai polgárok örülhetnek, de jön a terjeszkedés.


A Visa után a PayPal is bejelentette, hogy kiterjeszti szolgáltatásait a digitális valutákra. Az elkövetkező hónapokban arra fog fókuszálni, hogy partnercégei mindegyikénél elérhetővé tegye a szolgáltatást.

Szép új világ

A Checkout with Crypto nevet viselő fejlesztésük lehetővé teszi a Bitcoin, a Bitcoin Cash, a Litecoin és az Ether kriptovaluták használatát a tranzakciók lebonyolítására. A folyamatban a digitális pénztárcánkban lévő kriptopénzt a PayPal úgynevezett fiat valutává konvertálja. A fiat valuták a hagyományos pénznemeket, például a dollárt takarják. A vállalat ezzel a konverzióval tervezi kiküszöbölni a kriptopénzek erőteljes árfolyamingadozásait, ami sok befektetőt és felhasználót elriaszt az ilyesfajta tranzakcióktól. Ezt elősegítendően tranzakciós díjat sem fognak felszámolni a kriptodevizás fizetéseknél. Továbbá a vásárló azt is kiválaszthatja, hogy milyen devizát szeretne használni a pénztárcájából, de hozzátették, hogy egy tranzakcióra csak egyféle kriptopénz használható.

Ez az első alkalom, hogy úgy használhatják a vásárlók a kriptopénzüket, mint egy átlagos hitel-, vagy bankkártyát. Úgy gondoljuk, hogy ez lesz a tökéletes átmenet a kriptovaluták életében. Már nemcsak egy olyan digitális eszköz lesz, amelyet megveszünk, birtoklunk és eladunk, hanem egy mindennapi, legitim finanszírozási forrás, mellyel többmillió kereskedőnél valódi vásárlásokat, tranzakciókat hajthatunk végre

– nyilatkozta a Reuters-nek Dan Schulman, a PayPal alapító-vezérigazgatója.

Meglévő technológiára épül

Októberben már elindított a cég egy másik szolgáltatást, melynek segítségével a PayPal felhasználói közvetlenül birtokolhatnak és kereskedhetnek a támogatott kriptovalutákkal. Erre a technológiára épít a Checkout with Crypto is. A PayPal felismerte a digitális deviza piacának népszerűségét, és az új szolgáltatásával még elkötelezettebb felhasználókat szeretne bevonzani. A cég azt is hozzátette, hogy akik ilyen módon kereskedtek a rendszerükben, kétszer annyiszor jelentkeztek be a PayPal-ba, mint korábban.

A vállalat egyelőre nem tervezi a digitális valuta befektetésre vagy kereskedésre történő használatát, de a vezetők hozzátették, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben „meggondolják magukat". Annyi biztos, hogy a PayPal most elég komoly pozícióba került, ugyanis igen kevés hozzájuk hasonló fintech-óriás nyújt fiat valutára való átváltást. Inkább az a jellemző, hogy kriptovalutát kriptovalutára cserélnek, vagy egy az egyben elfogadják a devizát anélkül, hogy átváltanák hagyományos pénznemre.

Ne hagyd ki!