Egy amerikai bank munkatársa tévesen döbbenetesen nagy összeget utalt, de a bíróság szerint nem jár vissza a pénz.


​Téves utalás

A Citigroup amerikai bank tavaly augusztusban utalt át 893 millió dollárt a Revlon nevű kozmetikai vállalat hitelezőinek. A Citi közölte, hogy emberi mulasztás történt, eredetileg mindössze 7,8 millió dollárnyi kamattartozást akartak csak küldeni. A felszólításra az érintett alapkezelők némelyike vissza is utalta a neki küldött pénzt, ám mások ezt megtagadták és összesen 500 millió dollárt megtartottak. A bank erre bírósághoz fordult.

​Ha teljesült, nincs visszaút

A Citi azzal érvel, hogy az alapkezelőknek tudnia kellett, hogy nem tud ekkora összeget visszatörleszteni egyszerre a Revlon, mert fizetésképtelen volt. Az alapkezelők szerint ugyanakkor összesen ekkora volt a Revlon tartozása, így azt gondolhatták, hogy a cég végtörleszteni akar. Jesse Furman amerikai szövetségi bíró szerint „nem racionális" azt gondolni, hogy a világ egyik legnagyobb bankja véletlenül utal át valakinek 1 milliárd dollárt. bíró kimondta: a pénz nem jár vissza a Citinek, mivel szerinte a teljesült tranzakciókat nem lehet visszavonni. A bank fellebbezni fog az ítélet ellen, a jogerős döntést az egész bankszektor lélegzet-visszafojtva várja.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!