Apple mobiltelefon, ApplePay
Fotó: Shutterstock

Újabb banknál elérhető az Apple Pay: kik a szerencsések?

Mostantól az UniCredit banknál is elérhető az Apple Pay. A szolgáltatást gyakorlailag így már a legtöbb hazai nagy bank bevezette, így a Raiffeisen Bank, az OTP, az Erste, a Gránit Bank, a Budapest Bank, a CIB Bank, a K&H Bank, a Takarékbank és az MKB ügyfelei is használhatják.

De hogyan is működik és miért biztonságos? Az Apple Pay bankkártyával való használata során a tényleges kártyaszámokat nem tárolja el sem a készülék, sem az Apple szerverei. A szolgáltatás egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amit titkosítva, biztonságos módon tárol el a készülék biztonsági alkalmazása (Secure Element). Minden egyes tranzakciót egyszeri, egyedi, dinamikus kóddal lehet engedélyezni. Az UniCredit Bank ügyfelei mostantól egy újabb kényelmes, biztonságos digitális megoldás előnyeit élvezhetik: az Apple Pay használatával még könnyebbé válik a mindennapi bankolás, az üzletekben és az alkalmazásokban, interneten való fizetés.

Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és az alkalmazással a felhasználók továbbra is élvezhetik a bankkártyák minden előnyét. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékekkel, valamint az Apple Watch órával használható.

Az alkalmazásokban és weboldalakon történő online vásárlást is megkönnyíti az Apple Pay a Touch ID alkalmazásával vagy a Face ID arcazonosításával. Utóbbi esetben elég az oldalgombot kétszer megnyomni és a képernyőre nézni a tranzakció jóváhagyásához. Így az Apple Pay-jel nincsen szükség hosszú azonosítómezők kitöltésére. Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásból, illetve Safarin át való kifizetésére az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generáció), iPad Air 2 és iPad mini 3 és újabb készülékeken használható. Emellett a 2012-ben vagy azután megjelentetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is elindítható a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, Apple Watch okosóráról vagy az új MacBook Pro és MacBook Air készülékről, Touch ID segítségével lehet visszaigazolni.


Ne hagyd ki!