Visszahívták az Auchan saját márkás disznósajtját
Fotó: Shutterstock

Gond van az Auchan egyik hústermékével, visszahívták

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!


Bejelentő: Auchan Magyarország Kft.

Termék megnevezése: Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g

Márka: Auchan Tuti Tipp

Probléma jellege: Listeria monocytogenes szennyezettség

Minőségmegőrzési idő: 01.06.2022

Forgalmazói intézkedés: Termékvisszahívás, forgalomból kivonás

Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Kép a termékről

A szennyezett term\u00e9k

Fotó: A Nébih weboldala


Ne hagyd ki!