Éppen csak megnyitott a Primark, akcióba lendültek a csalók is
Fotó: Shutterstock

Csaló weboldal kínálja a Primark termékeit Magyarországon

Csupán ezen a héten nyílt meg a Primark divatüzletlánc első üzlete Magyarországon, internetes csalók máris megpróbálnak visszaélni a nevével. Hamis weboldalon kínálják az üzletlánc termékeit a magyaroknak.


Vissza próbálnak élni a Primark nevével

Május 28-án nyílt meg Magyarországon a Primark nemzetközi divatüzletlánc első boltja. Azonban egyelőre a magyarországi üzletből nincs online vásárlás és házhoz szállítás, igaz, az oldalán lehet böngészni a termékei között.

Ennek ellenére csalók létrehoztak egy hamis weboldalt a "primark-magyarorszag.com" néven – figyelmeztetett rá Szöllősi Gábor IT-biztonsági szakértő az X közösségi platformon.

A 24 megjegyzi, sajnos a Chrome böngésző sem jelzi, hogy az oldal nem megbízható.

Az első hazai Primarkról

Tehát kedden nyitotta meg az első hazai Primark, mégpedig Budapesten. A teljes beruházásra 8 millió eurót (mintegy 3 milliárd forintot) fordítottak - közölte Maciej Podwojski, a Primark kelet-közép-európai vezetője.

A 3100 négyzetméteres üzlet az Arena Mall bevásárlóközpontban nyitott. A piacra lépéssel 180 új munkahelyet teremtenek. Az 1969-ben Írországban indult Primarknak már több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, és mintegy 80 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Terveik szerint 2026 végére 530-ra nő majd boltjaik száma.

A vállalat a régió öt országában, Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában összesen 12 üzletet működtet, a 13. a budapesti bolt. A női, férfi és gyermekruhák, cipők mellett egyebek között szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is forgalmaznak - mondta Maciej Podwojski.

Hozzátette, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági szempontokra, 2030-ra például már csak újrahasznosítható, illetve újrahasznosított anyagokból készült termékeket árulnak majd, és ugyancsak 2030-ra felére csökkentik az üzletlánc szén-dioxid-kibocsátását.

Kérdésre válaszolva a vállalat további magyarországi terveiről Maciej Podwojski úgy fogalmazott: egyelőre az első üzletükre, annak fogadtatására koncentrálnak, de úgy gondolja, hogy Magyarország "elbírna" még egy üzletet.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a Primark 2023-ban 9 milliárd font árbevételt ért el az előző évi 7,7 milliárd font után, működési eredménye 735 millió font volt tavaly, míg 2022-ben 756 millió font.

Ne hagyd ki!