A sok késés miatt vizsgál négy légitársaságot a kormányhivatal
Fotó: Shutterstock

Négy légitársaságra száll rá a kormányhivatal a késések miatt

Budapest Főváros Kormányhivatala hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán.


A hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően. Amennyiben az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben, ovasható a hivatal tájékoztatásában.

A kormányhivatal az idegenforgalmi főszezonben kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azon légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat,veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását. Kérjük az utasokat, a légi utazással kapcsolatban tapasztalt érdeksérelem esetén forduljanak bizalommal a kormányhivatalhoz

Emlékezetes eset az elmúlt napokból a vasárnapi, amikor a válogatott Eb-szereplése szempontjból sorsdöntő a magyar-skót meccsre nem ért oda több tucat utas időben – a repülőjük 16:15 helyett 20:35-kor indult el Budapestről, így esélyük sem volt a 21 órás kezdésre a helyszínre érni.


Ne hagyd ki!