A Gazdasági Versenyhivatal 100 millió forintra büntette a fogyasztókat fiktív leárazással és vásárlásra sürgető üzenetekkel átverő céget.


A Nagy-Britanniában bejegyzett The Hut.com Limited tisztességtelen módon, a fogyasztókat megtévesztve forgalmazta „MyProtein" márkájú étrend-kiegészítőit (elsősorban fehérjéket) és ruházati termékeit – írja a hivatal.

Az átverésre viszonylag egyszerű volt rájönni, legalábbis a módszer egyszerűnek tűnik, a kivitelezés nyilván nehezebb volt. A hivatal azt vizsgálta meg, hogy a cég korábban milyen áron kínálta az elektronikusan kiküldött hírleveleiben, illetve a weboldalán akciósnak hirdetett termékeket. A vállalkozás úgy bukott meg, hogy nem tudta igazolni az akcióiban népszerűsített árcsökkentést.

Az átverés hívószavai

A GVH szerint az is jogsértő volt, hogy a cég indokolatlanul használta hirdetéseiben a

Kiárusítás
Utolsó lehetőség
Gyorsan fogynak a készletek

kifejezéseket, mert ezzel azt próbálta elhitetni a vevőkkel, hogy a „kedvezményes" árak csak korlátozott ideig élnek. A hivatal döntése szerint a cégnek a szabálytalanságokat meg kell szüntetnie, és igazolnia is kell, hogy ezt valóban megtette.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!