A Gazdasági Versenyhivatal 100 millió forintra büntette a fogyasztókat fiktív leárazással és vásárlásra sürgető üzenetekkel átverő céget.


A Nagy-Britanniában bejegyzett The Hut.com Limited tisztességtelen módon, a fogyasztókat megtévesztve forgalmazta „MyProtein" márkájú étrend-kiegészítőit (elsősorban fehérjéket) és ruházati termékeit – írja a hivatal.

Az átverésre viszonylag egyszerű volt rájönni, legalábbis a módszer egyszerűnek tűnik, a kivitelezés nyilván nehezebb volt. A hivatal azt vizsgálta meg, hogy a cég korábban milyen áron kínálta az elektronikusan kiküldött hírleveleiben, illetve a weboldalán akciósnak hirdetett termékeket. A vállalkozás úgy bukott meg, hogy nem tudta igazolni az akcióiban népszerűsített árcsökkentést.

Az átverés hívószavai

A GVH szerint az is jogsértő volt, hogy a cég indokolatlanul használta hirdetéseiben a

Kiárusítás
Utolsó lehetőség
Gyorsan fogynak a készletek

kifejezéseket, mert ezzel azt próbálta elhitetni a vevőkkel, hogy a „kedvezményes" árak csak korlátozott ideig élnek. A hivatal döntése szerint a cégnek a szabálytalanságokat meg kell szüntetnie, és igazolnia is kell, hogy ezt valóban megtette.

The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!