A Gazdasági Versenyhivatal 100 millió forintra büntette a fogyasztókat fiktív leárazással és vásárlásra sürgető üzenetekkel átverő céget.


A Nagy-Britanniában bejegyzett The Hut.com Limited tisztességtelen módon, a fogyasztókat megtévesztve forgalmazta „MyProtein" márkájú étrend-kiegészítőit (elsősorban fehérjéket) és ruházati termékeit – írja a hivatal.

Az átverésre viszonylag egyszerű volt rájönni, legalábbis a módszer egyszerűnek tűnik, a kivitelezés nyilván nehezebb volt. A hivatal azt vizsgálta meg, hogy a cég korábban milyen áron kínálta az elektronikusan kiküldött hírleveleiben, illetve a weboldalán akciósnak hirdetett termékeket. A vállalkozás úgy bukott meg, hogy nem tudta igazolni az akcióiban népszerűsített árcsökkentést.

Az átverés hívószavai

A GVH szerint az is jogsértő volt, hogy a cég indokolatlanul használta hirdetéseiben a

Kiárusítás
Utolsó lehetőség
Gyorsan fogynak a készletek

kifejezéseket, mert ezzel azt próbálta elhitetni a vevőkkel, hogy a „kedvezményes" árak csak korlátozott ideig élnek. A hivatal döntése szerint a cégnek a szabálytalanságokat meg kell szüntetnie, és igazolnia is kell, hogy ezt valóban megtette.

Friss

Fotó:123RF

Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk, a pénz mellett még valami összeköti őket

A Microsoft atyja nemrégiben csaknem 6 ezer hektárnyi területet vásárolt az Egyesült Államokban, amivel már összesen több mint 101 ezer hektárnyi termőföld van a birtokában. Nincs egyedül, ugyanis hasonlóan híres versenytársai is komoly földvásárlásokba kezdtek. Mi lehet ennek az oka?

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!