Hazánkba is került az érintett termékekből!
Fotó: Shutterstock

Vigyázat, szalmonellával fertőzött több Kinder termék!

A hatósági vizsgálatok alapján Magyarországra is érkeztek szalmonellával szennyezett Kinder csokoládétermékek. Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.


Próbálják nyomon követni a termékeket

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megkezdte a szalmonella-fertőzéssel érintett Kinder termékek nyomonkövetését, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik - áll a hatóság sajtóközleményében.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,

Kinder Surprise Maxi 100g,

Kinder Mix 198g,

Kinder Maxi Mix 133g,

Kinder Mini Eggs 250g,

Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához (elérhetőség: ITT)

Az érintett termékek azonosító adatai a Nébih honlapján EZEN a linken érhetőek el.

A tünetekről:

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

A Salmonelláról a Nébih Veszélyzóna adatbázisában olvashattok bővebben.

Ne hagyd ki!