A magyar Lidl ötpontos kisokost adott ki a nevével visszaélő csalók elleni védekezéshez
Fotó: Shutterstock

A magyar Lidl megelégelte a nevével visszaélő csalók akcióit

Te is belefutottál már a Lidl nevével visszaélő, hamis nyereményjátékokba, egyéb lehúzós trükkökbe? Ezt elégelte meg a boltlánc, amely közösségi oldalán közzétett egy ötpontos kisokost a csalók elleni küzdelem támogatására.


Kerüld el az átverést!

Az utóbbi időszakban sajnos ismét több olyan #hamis Facebook és Instagram profilra hívtátok fel a figyelmünket, melyben a Lidl nevét, valamint logóját megtévesztési szándékkal használták fel, ezért összeszedtünk nektek néhány tippet ahhoz, hogy a jövőben biztosan elkerülhessétek a hamis oldalakat és átveréseket.

-írja közösségi oldalán a Lidl, amely tippeket is ad a védekezéshez.

5 tipp, ha jót akarsz

  1. Keresd a kék pipát! Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  2. Ha gyanús az oldal, ellenőrizd a nevét❗ Oldalaink hivatalos neve: Facebook – @LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
  3. Amennyiben úgy gondolod, hogy hamis oldallal, átveréssel találkoztál, jelentsd a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhetsz attól, hogy csalás áldozatai legyenek.
  4. Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kapsz, amire nem számítottál, semmiképp ne válaszolj/reagálj rá, amíg nem ellenőrizted a forrás hitelességét!
  5. További tippekért az adathalász támadások felismerése és elkerülése érdekében keresd a Nemzeti Kibervédelmi Intézet tájékoztatóját: https://bddy.me/3qm3AIz

A felhívás

Ne hagyd ki!