Rajongók miatt kellett bezárni a McDonald's éttermeit

Egy koreai fiúbanda fektette két vállra a Mekit

Mi történik, ha a világ egyik legnépszerűbb fiúbandáját összehozod a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncával? Totális káosz.


Legalábbis néhány indonéziai Meki esetében. Akkora volt a kereslet egy új menü iránt, hogy számos éttermet be kellett zárni – írja a BBC. A hatóságok attól tartottak, hogy a megnövekedett forgalom miatt egy új koronavírus gócpont alakulhat ki. Így jobbnak látták, ha bezárják a helyi McDonald's éttermeket. És hogy mi okozott ekkora felfordulást? 10 darab csirke nuggets, egy kis krumpli, üdítő és két adag speckó szósz. Nem tűnik túl csábítónak, de nem is ez az igazi kuriózum a menüben.

Backstreet's back alright

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Meki nemrégiben elindított egy új projektet, a famous orders-t. Ez annyit takar, hogy az étterem egy hírességgel együttműködve ideiglenes limitált kiadású menüvel bővíti a kínálatát. Jelenleg a koreai fiúbanda, a BTS menüje szerepel a Meki étlapján. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy nagyon népszerű lesz az említett menü, hiszen a zenekarnak óriási rajongótábora van. De tényleg, hatalmas. Arra viszont senki nem számított, hogy akkora igény lesz a menüre, hogy számos éttermet be kelljen zárni. Úgy rajzottak a futárok az épületeknél, mintha maga a zenekar koncertezett volna az éttermekben. A megkérdezett futárok közül volt olyan, akinek több mint 2 órát kellett várnia, hogy felvehesse a rendelését. A Jakarta-i rendőrség jelentése szerint 32 Mekit kellett ideiglenes bezárni.

A Meki gyorsan reagált is a történtekre. Biztosította a helyi lakosokat, hogy még egy teljes hónapig elérhető lesz a menü az exkluzív csomagolással, így semmi okuk a pánikra.

Sajnos nem alaptalan a hatóságok aggodalma, ugyanis február óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzések száma, mint most.

Ne hagyd ki!