A Microsoft bejelentette, hogy a felhasználók egészen nyugodtan letörölhetik a jelszavaikat, ugyanis minden szolgáltatására kiterjesztette azt a funkciót, amely jóval nagyobb biztonságot nyújt a fiókoknak.Eddig bevált

A funkció előnyeit az üzleti partnerek már jó ideje élvezhetik. A Microsoft tájékoztatása szerint a vállalati ügyfelek körében közel 100 százalékos sikert aratott a szolgáltatás, így elérkezettnek látta az időt, hogy kiterjessze az általános felhasználókra is. Egy applikáció alapú hitelesítési folyamatról van szó.

Fő a biztonság

A Microsoft Authenticator nevet viselő applikáció lényege, hogy a felhasználók jelszavak helyett olyan módszerekkel jelentkezhetnek be a fiókjaikba, amelyek jóval nagyobb biztonságot garantálnak. Így például ujjlenyomattal, az arcfelismerő funkcióval vagy éppen PIN-kóddal. Az app már letölthető Android és iOS eszközökre, az ehhez szükséges QR-kódokat ezen az oldalon megtaláljátok.

A Microsoft hozzátette, hogy abban az esetben, ha valami félrecsúszik, például elveszíted vagy ellopják a telefonodat, akkor vészmegoldáskén be tudsz jelentkezni a régi jelszavaddal is. Sőt, azt is beállíthatod, hogy a fiókod ujjlenyomatot (vagy arcfelismerést/PIN-kódot) és jelszót is kérjen, így egy kétlépcsős hitelesítést is alkalmazhatsz. Az app táblagépen és mobilon is használható. Részletesebb útmutatást ezen a linken találsz. Ha sikerült beállítani, akkor a következő bejelentkezésedhez már az új hitelesítési módot kell használnod.

A Microsoft hozzátette, hogy a funkció egyes eszközökön még nem elérhető, például az Xbox360 konzolokon és a Windows 8.1-es verziójú, vagy régebbi gépeken sem.

A Microsoft célja az appal az, hogy megkönnyítse a felhasználók életét, akiknek jellemzően rengeteg különböző jelszót kell észben tartaniuk. Ráadásul sok esetben olyan jelszavakról beszélünk, amelyeket egyszerű feltörni, így a biztonság növelése sem elhanyagolható szempont.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!