A Netflixen próbálkoznak a csalók
Fotó: Vantage_DS / Shutterstock.com

A bankok, csomagküldők után a Netflixen nyomulnak a csalók

Ezúttal a Netflix streaming-szolgáltató nevében próbálják meg átverni a gyanútlan vagy csak figyelmetlen felhasználókat, banki adatokat kicsalva tőlük, hogy ellophassák pénzüket, írja a csalól legújabb terepéről a pcforum.hu.


A csalók által tömegesen szétküldött email arról tájékoztatja - a jelek szerint véletlenszerűen kiválasztott - címzetteket, hogy "probléma merült fel a fizetési módszereddel", ami miatt Netflix-szolgáltatásuk hamarosan megszűnhet. Ugyanakkor a levél "megoldást" is kínál a problémára: azt ígéri, az adatok frissítésével elkerülhető mindez. "A Netflix szolgáltatás élvezetének folytatásához kérjük, frissítsd a fizetési adataidat", írják az emailben.

A "Fizetési Módszer Frissítése" gomb a gyanútlan netezőket nem a Netflix oldalára, hanem egy, a csalók által üzemeltetett weblapra viszi, ahol aztán a"frissítés" leple alatt megpróbálnak banki adatokat, majd nyilván pénzt kicsalni tőlük. Az ilyen és hasonló levelek esetén mindig érdemes odafigyelni egyrészt a feladó címére, hogy az tényleg a Netflix -e, valamint, hogy a link milyen címre vinne minket. (Adott esetben a csalók egyébként nagyon trükkösek voltak, jegyzi meg a pcforum.hu, mert az emailek küldéséhez regisztráltak vagy feltörtek egy, a Netflix nevére nagyon hasonlító "netfluix.hu" domaint is, és erről küldözgetik a figyelmeztetéseket, amik így a felületes szemlélők számára még meggyőzőbbnek tűnhetnek).

Aki biztosra akar menni, hasonló esetben a címet böngészőjébe "kézzel" beírva keresse fel szolgáltatója honlapját, mert akkor biztosan jó helyen landol.


Ne hagyd ki!