Szokatlan üzletpolitika kezd terjedni az online kereskedelemben. A kereskedőknek eszükben sincs visszakérni a terméket, inkább visszafizetik az árát!


Kifizetjük, csak ne küldd vissza!

Nem teszik az interneten vett ruha színe? Mégsem pontosan ilyen kávéfőzőre gondoltál? Megvan már ez a könyv? Sebaj. Visszaküldöd és visszafizetik az árát. Így ment ez a gyakorlatban idáig. Az Egyesült Államokban azonban változik a helyzet. A nagy internetes kereskedőcégek, mint a WalMart vagy az Amazon átalakítja üzletpolitikáját és már nem is akarja visszakapni a termékeit, inkább szó nélkül visszafizeti az árukat a fogyasztónak! Ez a vevők szempontjából rendkívül előnyös magatartás első látásra komoly veszteséget okoz a kereskedőnek. Ám ez nem így van!

Mindenki nyer

A döntés mögött kőkemény üzleti számítások állnak. Az interneten rendelt termékek csomagolása és kiszállítása sokszor többe kerül, mint maga a termék. Különösen az olcsó vagy a nehéz áruféleségeknél van ez így. Például egy sapka visszaküldése szállítás nélkül 10-20 dollárba kerül, tehát jobban megéri mondjuk visszafizetni azt a 7 dollárt, amennyit a vevő adott érte. Ezzel a fogással az internetes kereskedőcégek tehát nem mást tesznek, mint csökkentik saját veszteségeiket!

Az e-kereskedelem árnyoldala

Az online kereskedelem a járvány miatt soha nem látott ütemben bővül világszerte. Ám kevés szó esika tuti üzlet árnyoldaláról, a nagy mennyiségű visszaküldött árucikkről. Pontos statisztika nincs erről, de a Shopify e-kereskedelmi platform szerint átlagosan kétszer több terméket cserélnek vissza az online üzletekben, mint a hagyományos boltokban. Ezeket kezelni mind-mind idő, energia és pénzveszteséggel jár. Emiatt aztán egyes vállalkozásoknak jobban megéri, ha egyszerűen nem foglalkoznak a problémával.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!