Szokatlan üzletpolitika kezd terjedni az online kereskedelemben. A kereskedőknek eszükben sincs visszakérni a terméket, inkább visszafizetik az árát!


Kifizetjük, csak ne küldd vissza!

Nem teszik az interneten vett ruha színe? Mégsem pontosan ilyen kávéfőzőre gondoltál? Megvan már ez a könyv? Sebaj. Visszaküldöd és visszafizetik az árát. Így ment ez a gyakorlatban idáig. Az Egyesült Államokban azonban változik a helyzet. A nagy internetes kereskedőcégek, mint a WalMart vagy az Amazon átalakítja üzletpolitikáját és már nem is akarja visszakapni a termékeit, inkább szó nélkül visszafizeti az árukat a fogyasztónak! Ez a vevők szempontjából rendkívül előnyös magatartás első látásra komoly veszteséget okoz a kereskedőnek. Ám ez nem így van!

Mindenki nyer

A döntés mögött kőkemény üzleti számítások állnak. Az interneten rendelt termékek csomagolása és kiszállítása sokszor többe kerül, mint maga a termék. Különösen az olcsó vagy a nehéz áruféleségeknél van ez így. Például egy sapka visszaküldése szállítás nélkül 10-20 dollárba kerül, tehát jobban megéri mondjuk visszafizetni azt a 7 dollárt, amennyit a vevő adott érte. Ezzel a fogással az internetes kereskedőcégek tehát nem mást tesznek, mint csökkentik saját veszteségeiket!

Az e-kereskedelem árnyoldala

Az online kereskedelem a járvány miatt soha nem látott ütemben bővül világszerte. Ám kevés szó esika tuti üzlet árnyoldaláról, a nagy mennyiségű visszaküldött árucikkről. Pontos statisztika nincs erről, de a Shopify e-kereskedelmi platform szerint átlagosan kétszer több terméket cserélnek vissza az online üzletekben, mint a hagyományos boltokban. Ezeket kezelni mind-mind idő, energia és pénzveszteséggel jár. Emiatt aztán egyes vállalkozásoknak jobban megéri, ha egyszerűen nem foglalkoznak a problémával.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!