Az ingatlanbefektetések Teslája?
Fotó: Four Generations Property

Az ingatlanbefektetések Teslája?

Piacvezető pozíció, évente növekvő ügyfélkör, 4,3 milliárd forint értékű befektetési ingatlan, több mint 80 millió forint illetékmegtakarítás és 2,6 milliárd forintot meghaladó árkedvezmény, amelyet az ügyfeleik realizálhattak a szolgáltatásuknak köszönhetően. Mitől működik ilyen jól? (x)


Abban a piaci szegmensben vetették meg a lábukat, ahol más nem is mert próbálkozni. Tíz évvel ezelőtt a Four Generations Property részvénytársaság alapító tulajdonosa, Hliniczky Krisztián gondolt egy nagyot, és megalkotta azt a konstrukciót, amelyen keresztül az ingatlanpiac egy speciális szegmensében, az életjáradékos lakások és házak területén nyílik mód és alkalom a befektetésre. Az üzleti modell leginkább attól formabontó, hogy korábban az ilyen cégek csak banki háttérrel működtek, de az ötletgazda a saját képletében a pénzintézetet nemes egyszerűséggel magánszemélyekre cserélte le. Ami, ahogy azóta kiderült, jelentősen bővítette a lehetőségek tárházát, ráadásul még válságállónak is bizonyult, ezt a plusz biztonságot pedig a járadékosok és a befektetők egyaránt élvezik. Sokan a Tesláéhoz hasonló sikereket jósolnak a cégnek és az üzleti modelljüknek.


Hilniczky Krisztián, a Four Generations Property alapító tulajdonosaFotó: Four Generations Property

Ketten az úton

Mielőtt azonban belépnénk erre a számos új lehetőséget és kedvezményt kínáló piacra, már az elején érdemes tisztázni, hogy az életjáradéki szerződés nem egyenlő a tartási (eltartási) szerződéssel. Az életjáradék esetében a befektetőnek nincs gondozási kötelezettsége, mert azt egy előre meghatározott egyszeri vagy rendszeres összeg kifizetésével kiváltja. Tehát ez egy tisztán üzleti megállapodás mindkét fél számára.

Az ilyen ingatlanokban olyan idős emberek élnek, akik cserébe a befektetőknek adott 50%-os árengedményért csupán a lakhatásuk fenntartását kötik ki a szerződésben.

Nehéz vele versenyezni

Először is, mivel nincs szükség arra, hogy a piaci érték 100%-át kifizessük, nem kell aggódnunk az esetleges árcsökkenések, gazdasági krízisek miatt, mivel így a tőkét érintő veszteség lehetősége szinte nullára redukálódik. Másodszor, az, hogy csak fele- vagy harmadannyi összeget fektetünk be, egyúttal azt is jelenti, hogy a megtérülési idő is fele vagy harmada lehet a hagyományos kiadási célú hasznosításnak. Harmadszor azt, hogy ennyivel kedvezőbb áron jutunk az ingatlanokhoz, tekinthetjük úgy is mintha előre megkapnánk a 10, 12, 15 évre járó bérleti díjat, méghozzá egy összegben.

Tehát ezeknél az ingatlanoknál a hasznosítási, kiadási kényszert és az abban rejlő buktatókat is hosszú időre elfelejthetjük. Negyedszer, az életjáradékos ingatlanok megvásárlása az adóoptimalizálással kapcsolatban is komoly érveket tud felsorakoztatni.

Fő a bizalom

A bizalom ezzel a szolgáltatással szemben még a szokottnál is nagyobb szerephez jut, ezért a kedvező feltételekkel megszerezhető lakásokhoz, házakhoz egy scoring folyamatot követően juthatnak hozzá a befektetők, akik cserébe megkaphatják a Four Generations Property minősített ügyfél státuszát. A minősített státusz első és legjelentősebb előnye, hogy az ügyfeleknek elegendő csupán az adott ház vagy lakás árának 20%-ával rendelkezniük, hogy azonnal 1/1-es tulajdont kapjanak.

Akár 3-5 éves futamidővel igényelhető állami támogatással is élhetünk a lakás-takarékpénztári megtakarítások felhasználásán keresztül, valamint automatikusan jár az 50%-os illetékkedvezmény. A cég az ügyfelei számára biztosítja az ügyvédi munkadíj, a földhivatali ügyintézés költségeine, a szakértői vélemény és az energetikai tanúsítvány díjának elengedését. Ezek az illetékkedvezménnyel együtt minden ügyfélnek több millió forint megtakarítást jelentenek.

Jót teszünk

Azok az ügyfelek, akik a Four Generations Property szolgáltatásán keresztül életjáradékos ingatlanokba fektetnek, amellett, hogy a piacon egyedülálló profitra tesznek szert, egy vagy több idős ember életét is megkönnyítik,

hiszen a járadékosok a megkapott összegből úgy élhetnek, ahogy azt a ledolgozott sok évtized után megérdemlik. Az itt leírtakat figyelembe véve nem csoda, hogy ebben az innovációban sokan a Tesláéhoz hasonló sikereket jósolnak a cégnek és az üzleti modelljüknek.

Ne hagyd ki!