Balaton, ingatlanpiac, árak
Ilyen szállásárakra készülj, ha balatoni nyaralást tervezel

A Balatonon drágább ingatlanhoz jutni, mint Budapesten

Míg Budapesten egy átlagos vásárló 60,4 millió forintért vásárol ingatlant, addig a Balatonon 64,3 millió forintért. Hol tartanak az ingatlanárak a “magyar tengernél”?


A Balaton környékén átlagosan 64,3 millió forintot, a déli parton 60,9 milliót, az északin pedig 67,7 millió forintot szántak a vevők ingatlanvásárlásra. Ez több mint a duplája a 2018-as adatoknak, amikor a tónál még 25 millió forint alatt is megoldható volt az ingatlanszerzés - áll a Duna House MTI-nek küldött közleményében. Ezzel a Balaton már előzte a fővárost: Budapesten vásárlók átlag 60,4 millió forintot szántak otthonteremtésre.

Bár a négyzetméterárak még elmaradásban vannak, de az ingatlanvásárlásra fordított összeget nézve 6 százalékkal meghaladta a fővárosi átlagot a balatoni ingatlanpiac.

17 százalékkal drágább az északi part

A június eleji kínálati adatok alapján az északi és a déli part négyzetméterárai között 17 százalékos különbség jelentkezik, az északi part jelenleg hirdetett használt ingatlanjai 767 ezer forintos átlagos négyzetméteráron, míg a déli parti lokációval rendelkezők 653 ezer forint per négyzetméteres irányáron várják az érdeklődőket.

Inkább stagnálnak az árak

A Duna House szakértője elmondta, hogy a jelenlegi, magas árszint miatt a balatoni ingatlanok piacán az országos trenddel szemben inkább az árak stagnálására, esetleg enyhe emelkedésére lehet majd számítani az év hátralévő részében.


Ne hagyd ki!