Erre futja 30 millióból a budapesti lakáspiacon
Fotó: Shutterstock

Erre futja most 30 millióból a fővárosi lakáspiacon

Az egyre nagyobb alkuk miatt jó vételek is elérhetők a 30 millió alatti kategóriában a budapesti ingatlanpiacon - állapította meg a Balla Ingatlan ingatlanközvetítő hálózat.


A cég saját adatai alapján azt írta: 30 millió forint jelenleg szerény összeg a budapesti ingatlanpiacon, ez alatt elvétve lehet "normális" ingatlanokat találni, de az alkuk egyre inkább tágítják a jó vétel lehetőségét. A hirdetési árakból akár 10-15 százalékos alku is elérhető az ingatlanok vételekor, így pedig már a másfél szobás panelek eladási ára is megközelíti a 30 milliós határt - tették hozzá.

A XIV. és XVI. kerületben alapvetően egyszobás, olykor másfél szobás lakások találhatók 30 millió forintért, de ezek alapvetően "kompromisszumos" lakások. A VI., VII., VIII. és IX. kerületekben általában 35 négyzetméteres alapterületig esnek ebbe a kategóriába az eladó ingatlanok. A pesti külső kerületekben, például a XVIII. kerületben a panellakásoknál a garzonok tartoznak a 30 millió forint alatti kategóriába.

A 30 millió alatti kategóriába tartoznak még a házrészek is, melyek alapterülete 30-45 négyzetméter között változik. Ezek egy, de legfeljebb kétszobás ingatlanok. Az udvari többlakásos társasházi lakások közül viszont állapotukat tekintve ezért az árért akár már felújított is kapható.

Dél-Budán a legolcsóbbak a lakások a külső részeken, mint Nagytétény és Óhegy, ahol akár kétszobás házrészek is kaphatók 30 millió alatti összegért. Ezen ingatlanok jellemzője, hogy közös udvaros, többlakásos házakban találhatók, jellemzően 30-50 négyzetméteresek és felújítandó állapotúak. Ugyanakkor 30 millió forintból a rosszabb állapotú garzonlakások közül is csak ritkán lehet kifogni a belsőbb részeken - írták.


Ne hagyd ki!