Dagad a 600 milliós sikkasztási ügy az Audi szakszervezeténél
Fotó: PAPA WOR / Shutterstock.com

Dagad a 600 milliós sikkasztási ügy az Audi szakszervezeténél

Nemcsak a szakszervezet elnökségéből zárták ki a sikkasztás gyanújába keveredett két vezetőt, hanem az Audi is elbocsátotta őket. „Az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek vállalatunk és közösségünk értékeivel” – közölte a Telexszel az Audi Hungaria vezetése.


Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtökön a szakszervezet rendkívüli bizalmi értekezletet hívott össze, ahol az összesen 600 millió forintos sikkasztással gyanúsított két elnökségi tagot hivatalosan is kizárták a soraikból, a megmaradt hét elnökségi tag pedig lemondott.

Maga a vállalat nem érintett a botrányban, a szakszervezet tőlük függetlenül működik. A szakszervezeti tisztségviselők ugyanakkor a munkavállalóik, így az Audi vállalatvezetésnek mégis akadt dolga. A Telexnek adott tájékoztatásalapján előbb a szakszervezeti elnökség számolt be a két volt tagjuk kizárásáról, majd pedig a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség is hivatalosan, írásban tájékoztatta a válallatot az ügyről.


Ezek alapján az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben

-közölte a vállalat.

A Telex ezt úgy értelmezte, hogy a két, -bilincsben elvitt és azóta előzetes letartóztatásba helyezett- volt szakszervezeti vezetőt elbocsátották.

Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezet felé, melyek mögött valós tevékenység nem állt. A számlákat pedig saját maga fizette ki önmagának. A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.


Ne hagyd ki!