Ingatlanfejlesztésben alighanem ez a pofátlanság csúcsa
Fotó:123RF

Ingatlanfejlesztésben alighanem ez a pofátlanság csúcsa

Luxuslakásként adta el egy kolozsvári beruházó az általa épített két tömbház földalatti garázsait. Az álcázást néhány tujával oldotta meg, így nem csoda, hogy lebukott.


Az ingatlanfejlesztő még 2016-ban épített két négyemeletes tömbházat 103 lakással. A luxuskategóriásként meghirdetett otthonokhoz elviekben 56 földalatti parkoló is tartozott, csakhogy később a parkolóhelyeket lakásokká alakították át, a bejáratokat tujákkal takarták el és eladták – ám ehhez semmilyen engedélyt nem kértek az önkormányzattól, írja a foter.ro.

Pereskedés

A parkoló ígéretével átvert lakástulajdonosok kénytelenek más megoldásokat keresni autóik számára: elfoglalják a környék járdáit, a magánterületeket és a füvesített övezeteket is. Ez így megy 2017 óta. Az önkormányzat pert indított az ingatlanfejlesztő, Florin Larionesi ellen, amit mind első fokon, mind másodfokon megnyert. A vállalkozónak kártérítést kell kifizetnie és vissza kell állítania a parkolókat. Amennyiben 45 napon belül ez nem történik meg, az önkormányzat közbeléphet, és az ingatlanfejlesztő költségére lebontathatja a parkolók helyén épült lakásokat. A kérdés az, hogy mi lesz az ott lakókkal.


Ne hagyd ki!