Luxuslakásként adta el egy kolozsvári beruházó az általa épített két tömbház földalatti garázsait. Az álcázást néhány tujával oldotta meg, így nem csoda, hogy lebukott.


Az ingatlanfejlesztő még 2016-ban épített két négyemeletes tömbházat 103 lakással. A luxuskategóriásként meghirdetett otthonokhoz elviekben 56 földalatti parkoló is tartozott, csakhogy később a parkolóhelyeket lakásokká alakították át, a bejáratokat tujákkal takarták el és eladták – ám ehhez semmilyen engedélyt nem kértek az önkormányzattól, írja a foter.ro.

Pereskedés

A parkoló ígéretével átvert lakástulajdonosok kénytelenek más megoldásokat keresni autóik számára: elfoglalják a környék járdáit, a magánterületeket és a füvesített övezeteket is. Ez így megy 2017 óta. Az önkormányzat pert indított az ingatlanfejlesztő, Florin Larionesi ellen, amit mind első fokon, mind másodfokon megnyert. A vállalkozónak kártérítést kell kifizetnie és vissza kell állítania a parkolókat. Amennyiben 45 napon belül ez nem történik meg, az önkormányzat közbeléphet, és az ingatlanfejlesztő költségére lebontathatja a parkolók helyén épült lakásokat. A kérdés az, hogy mi lesz az ott lakókkal.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!