Nálatok is megy a szájkarate a társasházi közgyűlés? Várnod kell rá
Fotó:123RF

Nálatok is megy a szájkarate a társasházi közgyűlésen? Várnod kell rá

Megjelentek a Magyar Közlönyben a magánrendezvényekre, esküvőkre, gyűlésekre, sportrendezvényekre vonatkozó enyhítések, a társasházi közgyűléseket azonban még mindig nem lehet megtartani.


Az Országgyűlés 2021. május 21-ével a XL. számú törvénnyel kihirdette a veszélyhelyzet fenntartását és ennek alapján a Kormány 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet hatályában fenntartotta az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendeletet. Mielőtt még elvesznénk a számok, határozatok, szabályok dzsungelében, mutatjuk a lényeget: amellett, hogy magánrendezvényeket, esküvőket, sporteseményeket, zenés-táncos rendezvényeket és egyéb gyűléseket lehet már hamarosan tartani, addig a társasházi közgyűléseket (mármint a tulajdonosok személyes jelenlétét igénylő közgyűléseket) egyelőre nem lehet összehívni, írja a tht.hu szakportál.

Szeptemberig várni kell?

A veszélyhelyzet megszűnésére - várhatóan - 2021. szeptemberében kerül sor és az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendelet hatálya is az 2020. évi I. törvény hatályon kívül helyezésével fog megszűnni. A lényeg: akkor lehet majd személyes jelenlétet igénylő közgyűlést összehívni. Addig sem kapsz össze a szomszédokkal. A beszámoló közgyűlések egyébként azért fontosak, mert ezeken döntenek a tulajdonosok a társasházak megelőző évi költségvetésének elfogadásáról, illetve a tárgyévi bevételek, kiadások tervezetéről. Ha sikerül.


The Conversation

Ne hagyd ki!