Évközi, rendkívüli béremelést kapnak az Aldi dolgozói az infláció miatt
Fotó: Shutterstock

Az Aldi nagy dobása, rendkívüli béremelést kapnak a dolgozók

Az üzletlánc 8-19 százalékkal növeli a béreket, az üzletvezetők kezdő fizetése így például július 1-jétől bruttó 749 500 forinttól indul, míg a 10 éve az Aldinál dolgozó áruházvezetőké a 11. évtől akár bruttó 1 157 000 forint is lehet.


A vállalat célja, hogy a növekvő infláció mellett megőrizze munkatársai bérének reálértékét, ezért a januári, egységesen 8 százalékos béremelés után július 1-jétől – pozíciótól függően – további 8-19 százalékkal emeli munkatársai fizetését.

Az Aldi Magyarország kiemelt célja, hogy elégedett és motivált munkatársakkal biztosítsa a magyar lakosság ellátását és színvonalas kiszolgálását nap mint nap. A vállalat ezért minden év január 1-jével emeli béreit annak érdekében, hogy munkatársai fizetése megőrizze reálértékét, és más szektorokkal összevetve is vonzó alternatívát kínáljon az élelmiszer-kiskereskedelemben dolgozni vágyók számára. 2022 év elején az áruházlánc már végrehajtott egy minden munkavállalóra egységesen vonatkozó, 8 százalékos fizetésemelést, amely meghaladta az infláció akkori mértékét. Az Aldi továbbra is szeretné megőrizni bérei versenyképességét és munkatársai elégedettségét, ezért az utóbbi hónapokban tapasztalható jelentős áremelkedések, a hirtelen megugró infláció miatt rendkívüli, évközi béremelésről döntött

-olvasható a vállalat közleményében.

A jelenlegi emelés is a vállalat szinte minden munkavállalójára vonatkozik:

  • Az újonnan belépő áruházi dolgozók kezdőbére 8 órás munkaviszony mellett havi bruttó 391 600 forintra, a budapesti üzletekben bruttó 407 300 forintra emelkedik. Az ebben a pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 542 400 forint lesz.
  • A biatorbágyi központi raktár logisztikai dolgozóinak kezdőfizetése havi bruttó 433 700 forintra, a 6. évtől bruttó 503 300 forintra nő, míg az itt elérhető legmagasabb fizetés bruttó 522 400 forint – így a cég a város környéki régióban kiemelkedő bért nyújt a logisztika területén dolgozni vágyóknak.
  • Az üzletvezetők bére július 1-jétől bruttó 749 500 forinttól indul, míg a 10 éve az Aldinál dolgozó áruházvezetőké a 11. évtől akár bruttó 1 157 000 forint is lehet.
  • Az irodai dolgozók bére egységesen 8 százalékkal nő.

Ne hagyd ki!