Gyermekteleneknek fejenként nettó 166 ezer forint havonta, gyerekeseknek 136 ezer forint kell az átlagos színvonalú megélhetéshez.Átlagos életszínvonalról beszélünk

Az átlagos életszínvonal biztosításához fejenként 136 ezer forintot tartottak elegendőnek a magyarok a KSH friss felmérése szerint, 4,5 százalékkal többet, mint a járvány előtt. A gyerekteleneknek 166 ezer forint kell, a legalább három gyereket nevelőknek viszont 81 ezer forint fejenként, havonta - adta hírül az RTL Híradó.

Elköltöttük a hitelmoratóriumot

A KSH szerint 58 százalék a teljes tavalyi bevételét elköltötte, hiába hagyott több pénzt 1,5 millió családnál a hitelmoratórium. A fogyasztás összességében tavaly 2,5 százalékkal visszaesett Magyarországon a koronavírus miatt. 2021-ben Magyarországon bruttó 411 ezer forint az átlagkereset.

Durván drágult a gyümölcs, a kenyér

Gyümölcsre harmadával többet költöttek azok, akik ugyanannyit vásároltak tavaly, mint egy évvel korábban - ennyivel lőtt ki az ára 2020-ban, mint ahogy a sertéshúsé és a kenyéré is átlag felett emelkedett. A KSH friss kiadványa szerint 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek.

The Conversation

Friss

Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!