Ennyi pénz kell a normális élethez Magyarországon

411 ezer forint a bruttó átlagkereset

Ennyi pénz kell a normális élethez Magyarországon

Gyermekteleneknek fejenként nettó 166 ezer forint havonta, gyerekeseknek 136 ezer forint kell az átlagos színvonalú megélhetéshez.Átlagos életszínvonalról beszélünk

Az átlagos életszínvonal biztosításához fejenként 136 ezer forintot tartottak elegendőnek a magyarok a KSH friss felmérése szerint, 4,5 százalékkal többet, mint a járvány előtt. A gyerekteleneknek 166 ezer forint kell, a legalább három gyereket nevelőknek viszont 81 ezer forint fejenként, havonta - adta hírül az RTL Híradó.

Elköltöttük a hitelmoratóriumot

A KSH szerint 58 százalék a teljes tavalyi bevételét elköltötte, hiába hagyott több pénzt 1,5 millió családnál a hitelmoratórium. A fogyasztás összességében tavaly 2,5 százalékkal visszaesett Magyarországon a koronavírus miatt. 2021-ben Magyarországon bruttó 411 ezer forint az átlagkereset.

Durván drágult a gyümölcs, a kenyér

Gyümölcsre harmadával többet költöttek azok, akik ugyanannyit vásároltak tavaly, mint egy évvel korábban - ennyivel lőtt ki az ára 2020-ban, mint ahogy a sertéshúsé és a kenyéré is átlag felett emelkedett. A KSH friss kiadványa szerint 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek.

Ne hagyd ki!