Elon Musk nemcsak a befektetőket, hanem az ambiciózus álláskeresőket is szereti megkeverni . Egy TikTok videónak hála kiderült, mi az a sorsdöntő kérdés, vagy inkább fejtőrő, amivel meglepi a gyanútlan felvételizőket.Elon Musk-ra sok dolgot el lehet mondani, de az a helyzet, hogy sokan bármit megadnának azért, hogy az „igazi vasember" egyik cégénél dolgozhassanak. Azzal nem mondunk újdonságot, hogy Musk rendkívül elfoglalt üzletember, így nem sok esély van arra, hogy ő üljön szembe velünk az interjúszobában. Ennek a valószínűsége nem sok, de sohasem nulla! Mint kiderült, Elon Musk egyszer-egyszer gondol egyet, és beugrik interjúztatni a leendő kollégákat. Mondjuk úgy, kíváncsi rá, hogyan teljesítenek a jelentkezők nyomás alatt. Ráadásul ezt az egész, kifejezetten riasztó szituációt az interjú végén megspékeli egy saját kérdéssel is.

A Pink Pencil Math nevet viselő TikTok felhasználó jóvoltából kiderült, Elon Musk milyen kérdéssel borzolja a jelentkezők kedélyeit. Az említett felhasználó egyébként egy gépészmérnök, aki arról híresült el, hogy bonyolult matematikai fogalmakat magyaráz el egyszerűen és érthetően. Na de nézzük a kérdést!

A millió dolláros kérdés

Éppen a Föld egyik pontján álldogálsz. Elgyalogolsz egy mérföldet délre, majd egy mérföldet nyugatra, végül egy mérföldet északra. Ugyanott lyukadsz ki, ahonnan elindultál. Hol vagy most pontosan?


Hagyunk egy kis időt a gondolkodásra.

A kérdésre két helyes megoldás létezik:

  1. Északi-sark. A legtöbb jelentkező ezt a választ adja. Ezen nincs is semmi meglepő, hiszen teljesen logikus ez a válasz. Ezen a ponton viszont Musk megkéri a jelentkezőt, hogy mondjon még egy helyet, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak. Erre is van válasz, ami nem más, mint a:
  2. Déli-sark környékén. (Ha tovább görgetsz, mutatunk egy videót, ami segít a megfejtés értelmezésében) Ashlee Vance, az üzletember életrajzírója szerint ezt a választ nagyon kevés ember adja a kérdésre.

Fontos megjegyezni, hogy Musk-nak nem az a célja, hogy elkaszálja a jelentkezőket. Csupán arra kíváncsi, hogyan teljesítenek nyomás alatt. Mi van akkor, ha egy olyan kérdésre kell válaszolniuk, amelyre nem feltétlen tudják a megoldást? Valójában nem a válasz a lényeg, hanem az, hogy milyen a jelentkező problémamegoldó képessége, illetve, hogy mennyire gondolkodik logikusan.

Persze a felvételhez nem árt egy komoly informatikai vagy mérnöki, esetleg tudományos, gazdasági diploma, jó néhány évnyi tapasztalat, remek referenciák, és még egy pár nem elhanyagolható dolog.

Ha valakinek nem világos a megoldás, ebben a videóban pontosabb magyarázatra lel:

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!