A Glassdoor idén is közzétette a világ 100 legkedveltebb vezérigazgatójának listáját. Mark Zuckerberg 2013 óta először idén nem került fel a listára. Az eredmény komoly csapást mérhet a Facebook renoméjára – írja a Bloomberg.


A Glassdoor évek óta gyűjti a munkavállalók visszajelzéseit az aktuális munkahelyükkel, pozíciójukkal és vezetőjükkel kapcsolatban. A Glassdoor célja, hogy minél pontosabb képet adjon arról, milyen a dolgozók élete az érintett cégeknél. A vállalat az általános értékelések mellett a világ 100 legkedveltebb vezérigazgatóját is rangsorolja. A kialakult sorrendet több száz válaszadó átlagolt értékelései alapján állítja fel.

A virtuális dobogóra Rich Lesser (Boston Consulting Group), Shantanu Narayen (Adobe) és Peter Pisters (MD Anderson Cancer Center) léphettek fel. Mindhárman 99 százalékos népszerűségi eredményt értek el. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella 97 százalékkal a 6., az Apple-vezér Tim Cook pedig 95 százalékkal a 32. helyet csípte el. A vezérigazgatók átlagos népszerűségi indexe idén 73 százaléknak bizonyult. Zuckerberg 88 százalékot ért el, ez viszont nem volt elég ahhoz, hogy felkerüljön a Top 100-as listára. Erre 2013 óta nem volt példa.

Meglesz a böjtje

A Glassdoor 2020 májusa és 2021 májusa között 700 Facebook alkalmazott véleményét kérte ki a munkahelyével kapcsolatban. A felmérésből kiderült, hogy Zuckerberg népszerűsége tavaly év vége felé kezdett hanyatlani. Ekkoriban sokan kritizálták a Facebook amerikai elnökválasztással kapcsolatos viselkedését. De a koronavírus-járványhoz köthető félreinformálások is rossz fényt vetettek a vállalatra. A Glassdoor pontosan nem nevezte meg, mi áll Zuckerberg népszerűségének csökkenése mögött, így ezek csak spekulációk.

Fontos megjegyezni, hogy a Glassdoor értékeléseit rengetegen böngészik. Nagyon sok ember az oldalon található információk alapján dönti el, hogy jelentkezzen-e egy adott cég pozíciójára. A Bloomberg szerint Zuckerberg teljesítménye hatással lesz a Facebook jövőbeli jelentkezőinek számára. És ez teljesen független attól, hogy a Glassdoor 60 ezer dolgozóból csupán 700-at kérdezett meg. Mark Zuckerberg először 2013-ban került fel a listára, 99 százalékos értékeléssel, egyből az első helyre.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!