Újít a Windows
©jetcityimage/123RF.COM

Brutálisat újít a Windows, mutatjuk a részleteket

A Windows 365 augusztus másodikától lesz elérhető a vállalati ügyfelek számára. Az új funkció lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközre – még egy Apple termékre is – betölthessük a saját, személyre szabott Windows rendszerünket.


A Windows 365 egy úgynevezett „felhő PC", amely a videojáték-streaming szolgáltatásokhoz hasonlít. Ez azt jelenti, hogy bármilyen eszközre letölthetjük, pontosabban streamelhetjük a saját, egyedi, személyre szabott Windowsunkat. Így bárhonnan, bármikor elérhető lesz az általunk használt operációs rendszer az összes alkalmazással és beállítással együtt. Még az iPad-ekről és a MacBook-okról is. Na jó, azért nem minden eszközről, természetesen a kenyérpirítóval továbbra sem lehet majd PowerPoint prezentációkat készíteni. De egy okostelefonnal már igen. Mondjuk úgy, hogy a funkció kihasználásához csupán egy okoseszközre lesz szükségünk.

Kinek éri ez meg?

Hibrid Windows, egy hibrid világnak.

Nagyjából így hirdeti a Microsoft a Windows 365 felhő PC-t.

A vállalat a távmunkára és a hibrid munkamodellre átállt dolgozóknak szeretne kedvezni az újítással. Éppen ezért eleinte csak a vállalati partnerek igényelhetik a szolgáltatást, méghozzá augusztustól kezdődően. Itt viszont nem lesz kikötés. A legkisebbektől a legnagyobbakig, bármely cég megvásárolhatja a csomagot, egy bizonyos havidíj ellenében. Egyelőre még nem tudni, mennyibe fog kerülni az előfizetés.

A Windows működése egységes, eszköztől függetlenül. Ugyanazt a munkát elvégezheted egy laptopról a hotelszobádból, egy tabletről az autódból a hivatalos találkozóid között, vagy éppen az asztali gépedről az irodádból .

– olvasható a cég tájékoztatásában.

Az augusztus másodikán induló projekt a kezdetekben a Windows 10 operációs rendszert fogja streamelni, de idővel a Windows 11 is elérhető lesz a platformon. A Windows 365-öt azok is gördülékenyen használhatják, akik szerényebb teljesítményű géppel rendelkeznek, ráadásul a frissítésekkel sem kell bajlódni. Az egész felület a Microsoft felhőjében lesz elérhető, ahogy a rendszeren mentett adatok is a cég platformján kerülnek tárolásra.

A Microsoft egyelőre a lakosság számára nem teszi elérhetővé az új rendszert. Viszont a korábbi csomagokból, például az Office 365-ből ítélve elképzelhető, hogy idővel a hétköznapi felhasználók is élvezhetik a Windows 365 funkcióit.

Ne hagyd ki!