Elküldtél egy e-mailt a főnöknek, amit nem neki szántál? Van megoldás

Véletlenül küldtél e-mailt a főnöknek? Íme a megoldás!

A Gmail levelezőben egy ideje már lehetőségünk van arra, hogy visszavonjunk egy elküldött üzenetet. Eddig azonban csak öt másodpercig élhettünk az életmentő funkcióval. A Google ezen nemrégiben változtatott.Még a legjobbakkal is megesik, hogy csatolmány nélkül, esetleg hanyag megfogalmazással indítanak útjára egy elektronikus levelet a digitális térben. Arról nem is beszélve, ha véletlenül egy olyan embernek küldjük el a levelünket, akinek semmi köze nincs a leírt információkhoz. Ezek sokszor kellemetlen helyzeteket teremthetnek és szakszerűtlenséget sugallhatnak. Hiszen ami egyszer bekerült a digitális térbe, az örökre ott is marad. A Google felismerte ezt a problémát, és elő is állt egy megoldással. Eleinte egy öt másodperces mentőövet kínált az elkapkodott levelek visszavonására, de valljuk be, ezt a rövid időt csak a legszemfülesebbek tudták kihasználni. A Google végül megszánta a földi halandókat is, és kibővítette a küldés visszavonására rendelkezésre álló időkeretet 30 másodpercre. Ezt viszont külön be is kell állítani.

Életmentő funkció

A funkciót az alábbiak szerint lehet beállítani:

  • nyisd meg a Gmail-t
  • kattints a jobb felső sarokban lévő fogaskerékre (Beállítások)
  • majd kattints az „összes beállítás megtekintése" gombra
  • itt az „Általános" menüpont alatt keresd meg „Küldés visszavonása" sort
  • és végül a saját szád íze szerint a legördülő listából válaszd ki, hogy 5,10,20 vagy 30 másodperc álljon rendelkezésedre a leveled visszavonásához

Ha megvagy, kattints a lap alján található „Mentés" gombra. És kész is.

A funkció használata egyszerű. Amint elküldtél egy e-mailt, felugrik egy ablak a kézbesítés folyamatáról, ahol megjelenik a „Visszavonás" gomb is, a képernyő bal alsó sarkában. Erre kell rákattintani a tragédiák megelőzése érdekében.

Ne hagyd ki!