Új funkciókkal bővül a Google, a kisvállalatok jól járnak

A Google olyan újításokat vezetett be a kisvállalatokat célzó szolgáltatásában, amelyeket eddig csak a nagyobb vállalkozások élvezhettek. A kisvállalatok bővített naptár, e-mail hírlevél és videocsevegési funkciókra számíthatnak – írja a Reuters.


A vállalat a Google Workspace sikerén felbuzdulva kisvállalatokat célzó szolgáltatással bővítette a palettáját. A Workspace a vállalatoknak üzleti célú felhasználásra biztosít egyedi e-mail címet, és olyan együttműködési eszközöket, mint a Gmail, a Naptár, a Meet, a Chat, a Drive, a Dokumentumok, a Táblázatok, a Diák, illetve az Űrlapok és Webhelyek. A Google Individual a kisebb vállalkozások működését hivatott magasabb szintre emelni.

A kicsik is megérdemlik a jót

A Google az új szolgáltatással tovább akarja bővíteni bevételi forrásait. A cég bevételei nagy részét a hirdetési üzletágából szerzi, az elmúlt években viszont azon dolgozott, hogy bkiterjessze előfizetői prémiumszolgáltatásait, amelyek tovább növelik a cég sikerességét. Azok, akik hajlandóak fizetni az alapból ingyenes szolgáltatásokért, extra support-ra és funkciókra számíthatnak.

A Google Workspace alelnöke, Javier Soltero úgy véli, azok a vállalatok, amelyek az időpontfoglalási és hírlevelező szolgáltatásokhoz hasonló funkciókra előfizetnek, sokkal professzionálisabb kiszolgálásban részesíthetik a vásárlóikat. Az előfizetők az új csomag segítségével kibővíthetik a meglévő Gmail fiókjuk e-mail hírlevelező, videochat és naptár funkcióit, így szakszerűbb, gyorsabb és gördülékenyebb szolgáltatást nyújthatnak az ügyfeleiknek. A Google Individual egyelőre csak az USA-ban, Kanadában, Mexikóban, Brazíliában, Ausztráliában és Japánban lesz elérhető. Az indulást követően, az új csomag sikerességétől függően hamarosan újabb országokkal bővülhet a felhasználói bázis.

Minden fejlődik

A Google az Individual mellett a Workspace-en is alakított egy kicsit. A nagyvállalatok ezentúl saját kezűleg titkosíthatják a Drive-on tárolt fájljaikat. A titkosított fájlokat a Google semmilyen körülmények között sem oldhatja fel. Emellett minden felhasználó hozzáférést kap a Google Chat-hez (ez a Hangouts utódja) is.

Hosszú évek óta először az ingyenes és a fizetős felhasználók ismét ugyanazokat a csevegési és e-mail szolgáltatásokat használhatják. Javier Soltero szerint a szolgáltatások alapjainak egységesítése egyszerűbbé teszi az új funkciók fejlesztését.

Magyarországon egyelőre csak a nagyobb vállalatokra szakosodott Workspace érhető el, de hamarosan itt is elérhetővé válhat az Individuals. Az Individuals havidíja 7,99 dollár, azaz 2312 Forint.


Ne hagyd ki!