A Google logója kivilágítva egy sötét helyiségben
Fotó: Unsplash

A Google oltási ultimátumot adott a dolgozóinak

A Google tájékoztatta dolgozóit, hogy elveszíthetik fizetésüket, később pedig a munkájukat is, ha nem tartják be a vállalat koronavírus-járvány elleni oltási szabályait-írja a CNBC.


Szigorú szabályok

A CNBC a közelmúltban hozzájutott egy levélhez, amelyben a Google vezetősége felszólította az alkalmazottakat, hogy december 3-ig töltsék fel az oltással kapcsolatos dokumentumaikat a vállalat belső rendszerébe. A munkavállalóknak azt is igazolniuk kell, ha egészségügyi vagy vallási okok miatt nem vették fel a vakcinát.

A levélben a vezetőség felhívta a figyelmet, hogy a megnevezett határidő után mindenkivel felveszik a kapcsolatot, akik nem töltötték fel az oltást igazoló irataikat, vagy elutasították a felmentési kérelmeiket.

A keresőóriás azokat a dolgozókat, akik január 18-ig sem teszek eleget az előírásoknak, magyarul nem oltatják be magukat, 30 nap „fizetett adminisztratív szabadságra” küldi. Ezt követi a legfeljebb hat hónapig tartó fizetetlen szabadság, majd a munkaviszony megszűnése.

A munkavállalók érdekében

A Reuters felkereste a Google-t a CNBC információival kapcsolatban, az alábbi választ kapta:

Elkötelezettek vagyunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy segítsünk az oltásra alkalmas dolgozóinknak hozzájutni a vakcinához, és határozottan kiállunk az oltási politikánk mellett

A keresőóriás a hónap elején határozatlan időre elhalasztotta a kötelező irodai munkavégzést az omikron variáns terjedése és a munkavállalók védőoltásokkal szembeni ellenállása miatt. A vezetőség korábban azt tervezte, hogy január 10-től minden alkalmazott hetente legalább három napot az irodában fog tölteni.

Ne hagyd ki!