Lázár János élesen bírálta a Continental  makói abroncsgyártót
Fotó: Shutterstock

„Egy büdös fillért ne kapjanak, amíg”- Lázár János nekiment a makói abroncsgyártónak

A volt kancelláriaminiszter a közösségi oldalán, indulatos videóban reagált arra a hírre, hogy a makói Continental a korábbi elbocsátási hullám után ismét százával szabadulna munkavállalóitól.


Lázár János kirohanása

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Continental jelentős állami támogatást kapott fejlesztésre, bővítésre, munkahelyek megőrzésére, most pedig több száz embert rúg ki. A csongrádi 4. számú körzet parlamenti képviselője szerint a makói üzem becsapta a dolgozókat, a makóiakat és a magyar államot is.

A helyzet megoldása érdekében három dolgot kérünk a magyar államtól – mondta Lázár János:

  • A Continental csoport magyarországi cégei, fejlesztései és beruházásai „egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól, amíg nem tisztázódik, hogy elküldik-e az embereket, vagy megtartják őket".
  • A korábban nyújtott összes támogatást vizsgáltassa ki a kormány a Continentalnál és a hasonló cégeknél. Tisztázni kell, hogy vajon becsapták-e az államot.
  • Minden Continentalnál dolgozó elbocsátott ember kapjon támogatást és segítséget a kormányzattól, hogy új munkahelye lehessen. „Senkit nem hagyhatunk az út szélén, akit a Continental becsapott".

A cégről

A ContiTech makói üzeme a Continental magyarországi gyárainak egyike, ahol összesen 1600-an dolgoznak. Az üzemben gumiból, műanyagból, fémből és textilből készült termékeket, rendszereket és intelligens komponenseket állítanak elő a gépgyártás, a gyártóüzemek, a bányászat, a mezőgazdaság, az autóipar és egyéb fontos iparágak számára. A cég a megye meghatározó munkáltatója.

A videó


Ne hagyd ki!