Újabb béremelést jelentett be a Lidl
Fotó: OrelPhoto / Shutterstock.com

A mítosz és a valóság a Lidlnél elérhető fizetésekről

Te is hallottad már azt a mondatot a fizetésükre panaszkodó ismerőseidtől, hogy "Akkor inkább elmegyek a Lidlbe pénztárosnak"? A cég most azért osztotta meg a bérezéssel kapcsolatos információkat, mert szeptembertől megemeli a dolgozói fizetését. Idén már másodszor.


Szeptember 1-jétől egységesen 10 százalékos fizetésemelést kapnak az áruházláncál a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők.

A cég közleménye szerint az áruházláncnál az elmúlt 9 hónapban a fizikai munkavállalóknál 21 és 43 százalék között növekedtek az alapbérek. A Lidl hozzátette, piacvezetőkén fontosnak tartja, hogy az ilyen nehéz időszakokban is versenyképes fizetéseket adjon.

A Lidl bérstruktúrájában a munkavállalók minden eltöltött év után eggyel magasabb fizetési sávba kerülnek, így a mostani plusz 10 százalékkal:

  • az áruházi dolgozók bére a 8 órás munkaviszony mellett bruttó 452 000 és 587 000 forint között alakul,
  • az áruházvezetők bruttó 993 000 és 1 217 000 forint fizetést kapnak,
  • a területei vezetők bruttó 970 000 és 1 570 000 forintot,
  • a logisztikai központokban dolgozó fizikai munkavállalók pedig 473 000 és 764 000 forint közötti bért kapnak.

A közlemény szerint az áruházvezetők és a területi vezetők „prémiumkategóriás személyautót kapnak korlátlan magáncélú használattal”, aminek a költségét a Lidl állja.

A cég a fizetés mellett számos egyéb béren kívüli juttatást is kínál dolgozóinak, egyebek között egészségbiztosítást, étkezési hozzájárulást, költségtérítést a munkába járáshoz. A Lidl munkavállalói kedvezmény programot is indított, amelyben szerepel a jubileumi juttatás, az újdonsült szülőknek baby box, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi- és sportnap szervezése is.


Ne hagyd ki!