Idén februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 550 ezer volt, ami jórészt a járvány gazdasági miatt 104 ezerrel kevesebb, mi egy évvel korábbinál. Januárhoz képest viszont 14 ezerrel többen dolgoztak. Kijöttek a KSH friss foglalkoztatási adatai.


A 2020. december–2021. februári időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 574 ezer volt, ami 50 ezerrel elmaradt az előző év azonos időszakában mért adattól.

Elsősorban a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjai körében csökkent a foglalkoztatottság

- írja jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal.

Hányan jöttek haza?

Tavaly december és idén február között a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma nem változott, miközben a közfoglalkoztatottaké 12 ezer, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 39 ezerrel lett kevesebb.

Hangsúlyozzuk, ezek a hivatalos adatok, a kimutatásban azok szerepelnek, akikről a hatóságok is tudnak.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!