Jelentősen emeli a béreket a cég Kecskeméten
Fotó: Shutterstock

Toboroz és bért emel a kecskeméti Mercedes

Jelentősen bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes. A jövőben új, magasabb kategóriájú, tisztán elektromos autók is készülnek a magyarországi telephelyen. A beruházás létszámbővítéssel is jár. Mindeközben jelentős bérfejlesztést hajt végre a cég idehaza.


Magyarországon bővít a Mercedes

Mintegy 400 milliárd forintból bővíti és fejleszti a Mercedes-Benz a kecskeméti gyárát 2025-ig, ami számos új munkahely létrejöttét is jelenti.

Bejelenthettük nyáron a meglévő gyárunknak a bővítését, valamint azt, hogy Kecskeméten a közeljövőben teljesen elektromos új modelleket fogunk majd gyártani. Természetesen ehhez jelentős számú új munkavállalóra van szükségünk, akiknek a toborzása már el is kezdődött

- idézi Christian Wolffot, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját a hiros.hu.

Sok új ember kell

A beruházás részeként új összeszerelő és karosszéria-gyártósor is épül, majd 2024-től indulhat az új, magasabb kategóriájú, tisztán elektromos modellek gyártása a megyeszékhelyen. Christian Wolff szerint emiatt még intenzívebbé válhat a toborzás jövőre .

Mindenféle pozícióba keresünk embereket, így például mérnököket, karbantartókat, logisztikusokat, HR-es kollégákat. Első körben tehát az úgynevezett fehérgalléros munkavállalókat vesszük fel. Utána természetesen nagyszámú, a termelésben dolgozó munkaerő toborzása is megindul, rájuk is nagy szükség van. Azt tudom javasolni, hogy akit érdekelnek a nálunk kínált munkalehetőségek, az rendszeresen látogassa a honlapunkat, ahol nap mint nap frissítjük az éppen kiírt, nyitott állásokat

- mondta az ügyvezető igazgató.

Megtolták a béreket

Az előző héten született meg a megállapodás a bérekről a szakszervezetek és a gyár között. A megegyezés értelmében két lépcsőben, együttesen 24 százalékos béremelésről, továbbá eredményrészesedésről állapodott meg a felek. A cégnél jelenleg több mint 4500 ember dolgozik.

Az aktív dolgozók bérét két lépcsőben emelik, januártó. 17, augusztustól további 7 százalékkal. A bérmegállapodás további elemeivel együtt – ilyenek például az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés – a teljes juttatási csomag összességében több mint 30 százalékkal is emelkedhet egyes munkavállalóknál a jelenlegi szinthez képest.

Ne hagyd ki!