Felmentették az OMSZ két vezetőjét
Fotó: Shutterstock

Villámgyorsan elküldték a meteorológiai szolgálat két vezetőjét

Palkovics László technológiai és ipari miniszter azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László augusztus 22-ével mentette fel Radics Kornéliát és Horváth Gyulát. Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés - tették hozzá. A közleményben indoklás nem szerepel.

Az előrejelzett időjárási körülmények között nem biztonságos a tűzijáték megtartása

- írta szombaton közösségi oldalán Kovács Zoltán államtitkár. Az ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött, hogy egy héttel elhalasztja a látványosságot, valmint több aznapi programot is módosított.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombati átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján a testület megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött.

Az OMSZ előrjelezése tévesnek bizonyult, szombat este nem volt vihar a fővárosban.

Ne hagyd ki!