Felértékelődik a megbízható munkaerő-kölcsönzők szerepe
Fotó: Shutterstock

Felértékelődik a megbízható munkaerő-kölcsönzők szerepe (x)

Folyamatosan változó körülmények és nagy fordulatok jellemezték a magyar és az európai munkaerőpiacot az elmúlt években. A szakképzettséget nem igénylő munkakörökben öt és félszeresére nőtt a munkaerőhiány az elmúlt tíz évben. Magyarországon jelenleg 4% körüli csak a munkanélküliség, gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság a munkaképesek körében. Sikeresen toborozni ebben a munkaerőpiaci környezetben csak megfelelő tapasztalattal és gyakorlattal lehet.


Ebben segíthet egy megbízható munkaerő-kölcsönző cég, amely flexibilisen tud reagálni a vállalatok dinamikusan változó munkaerő-igényeire. A jogszabályi környezet is jelentős átalakuláson megy keresztül, ezért az erős munkajogi háttérrel rendelkező kölcsönző cégek kiemelkedő értéket biztosítanak a partnerek törvényes működéséhez. Ezen túl professzionális emberi- és technológiai erőforrással rendelkeznek a nagy létszámú belföldi munkavállalók sikeres toborzásához, valamint érdemes kiemelni a minősített munkaerő-kölcsönzőket, amelyek a harmadik országbeli munkaerő foglalkoztatásában és integrációjában tudnak segíteni a megbízó vállalatoknak.

A munkaerőhiány mellett a mesterséges intelligencia is rányomja a bélyegét a munkaerőpiacra. Sok cég alkalmazza már az AI technológiát például az önéletrajzok szűrése során. Népszerűek a chatbot interjúk, valamint kompetencia mérés esetén is alkalmazzák már a cégek a mesterséges intelligencia technológiáját a kiértékelés során. A toborzás ezzel minden eddiginél hatékonyabbá és eredményesebbé vált, de a mesterséges intelligencia nem helyettesíti az évtizedes rutint és szakértelmet, amit egy igazán jó HR-szolgáltató nyújtani képes a partnereinek.

Általánosságban elmondható, hogy a jövő munkavállalóinak olyan készségekre lesz szükségük, amelyek segítenek nekik alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz, megoldani a komplex problémákat, és együttműködni másokkal. Ilyen készség lesz például a rugalmas és agilis gondolkodás, az élethosszig tartó tanulás, a kreatív problémamegoldás.

Mih\u00e1lyi Magdolna

Fotó: Jobtain

Mihályi Magdolna

Ügyvezető, Jobtain HR Szolgáltató Kft.

https://jobtain.hu/

Ne hagyd ki!