Félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban. A vakcinák szétosztása, beadása az oltási terv szerint történik - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.


Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon.

A központ közleménye szerint az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak oltási hajlandóságának felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának. A sajtóközpont mindenkit arra kér, hogy regisztráljon, és ha rákerül a sor, oltassa be magát. A sajtóhírek alapján a félreértést az okozhatta, hogy a felmérést többen is úgy értelmezhették, hogy az a soron kívüli oltást készíti elő.


Friss

Fotó:123RF

Varga Mihály elárulta, mi lesz az adócsomagban, a kriptodevizások is örülhetnek

A hamarosan az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat legfontosabb elemeit ismertette a pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!