Szép lány fehér felsőben a laptopját nézi nevetve, home office-ból, otthonról dolgozik, munkaadója távmunka lehetőséget biztosít
Fotó: Shutterstock

Ez most az 5 legkeresettebb távmunka a világban, ennyi a fizetés

A munkaerőpiac rengeteg lehetőséget rejt magában, viszont a pandémia miatt drasztikusan megváltoztak a körülmények, szerencsére jó értelemben. Egyre több cég hirdet home office-os állásokat, hogy a rugalmasságra vágyó embereket is bevonzza. A FlexJobs munkaerőportál megvizsgálta, jelenleg melyek a legkeresettebb távmunka lehetőségek. Nézzük a toplistát!


1. Ügyfélszolgálati képviselő

Az ügyfélszolgálati képviselők segítenek az ügyfeleknek a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések és problémák megoldásában. Ők a kapcsolattartók az ügyfelek és a vállalatok között, segítik az új vásárlók bevonzását, és információkat szolgáltatnak más termékekről/szolgáltatásokról.

Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 40 223 dollár (14,2 millió forint)

2. Toborzó

A toborzók feladata az új munkavállalók felkutatása és szűrése. Koordinálják az interjúkat, menedzselik az álláshirdetéseket és segítik az új belépők beilleszkedését.

Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 53 327 dollár (18,8 millió forint)

3. Könyvelő

A könyvelők segítenek a vállalkozásoknak kintlévőségeik begyűjtésében, pénzügyeik nyomon követésében és korrigálásában. Feladataik közé tartozik az adóbevallás, a pénzügyi nyilvántartások frissítése, valamint a bevételi és kiadási számlák vezetése.

Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 52 442 dollár (18,5 millió forint)

4. Ügyvezető asszisztens

A vezetői asszisztensek a cégvezetők munkáját támogatják. Egyebek között megválaszolják leveleiket, kezelik a naptárjaikat, megszervezik az értekezleteket és az adminisztratív feladatokat is felügyelik.

Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 58 338 dollár (20,6 millió forint)

5. Projektmenedzser

A projektmenedzserek munkája az adott iparágtól függően változhat, de nagy általánosságban, a pozíció nevéhez hűen az ügyfelek projektjeit felügyelik. Például kijelölik a szükséges erőforrásokat, elkészítik a költségvetést és nyomon követik a projekt előrehaladását.

Éves átlagfizetés a FlexJobs szerint a nemzetközi porondon: 75 743 dollár (26,7 millió forint)


A FlexJobs tavaly 12 százalékos növekedést regisztrált a platformján hirdetett távmunka lehetőségek számában. A cikkünkben közölt toplistát a múlt hónap adatait alapján alakította ki, melyhez 5800 vállalat 13 000 álláshirdetését vizsgálta át. Hangsúlyozzuk, nemzetközi álláslehetőségekről van szó, túlnyomó részt amerikai cégek ajánlatairól, a fizetéseket ehhez mérten kell kezelni.

Ne hagyd ki!