Vásárlás, plázázás

Buda legnagyobb, bruttó 137 ezer négyzetméter összterületű bevásárlóközpontja szeptemberben nyitja meg kapuit.


A Magyarország első okosplázájaként emlegetett Etele Plaza Kelenföldön, 300 millió eurós beruházással készül el, írja a Magyar Építők (Ha a linkre kattintasz, képeket is találsz a plázáról). A beruházó, a Futureal csoport korábbi közleményeiben egyedülálló digitális és építészeti megoldásokat ígért.

  • A bevásárlóközpont külső megjelenését a főbejárati homlokzat 1200 négyzetméteres üvegfal szerkezete, valamint a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg és teszi különlegessé.
  • Utóbbi külön szerkezeti megtámasztás nélkül készült, Magyarországon egyedülállóan.
  • Az 1300 férőhelyes mélygarázsban a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti meg a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a plázában pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül.

Az épületben 180 üzlet kap majd helyet, összesen 55 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel. A legnagyobb divatüzletek mellett belső rendezvénytér, élelmiszeráruház, teraszkapcsolatos éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház is lesz a központban.

A beruházás már célegyenesben van, az eredetileg tavaszra tervezett nyitást hat hónappal azért tolták ki, hogy minimalizálják a járvány hatásait. (Képünk illusztráció)


Ne hagyd ki!