A cég azért döntött így, mert az emelt díjas szöveges üzeneteket elmúlt években számos alkalommal használták félrevezető, megtévesztő szolgáltatásokhoz.


Tájékoztatunk, hogy a küldött emelt díjas SMS és a fogadott emelt díjas SMS-szolgáltatásokat megszüntettük, ezért 2021. április 30. után nem elérhetőek ügyfeleink részére. A szolgáltatás megszüntetését megelőző időszakra vonatkozó adatokat megtalálod a keresőben.

Ez az üzenet olvasható a Telekom weboldalán.

Az indoklás

Az emelt díjas sms-szolgáltatás sok esetben okozott kárt az előfizetőknek, amit a Magyar Telekom jóváírásokkal igyekezett orvosolni. Így viszont ellehetetlenült a biztonságos és gazdaságos szolgáltatás.

- mondta a Telexnek Prónay Kinga, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságának munkatársa.

A visszaélések visszaszorítása, kivédése az emelt díjas sms-t biztosító platformon komoly fejlesztéseket igényelt volna, miközben más fizetési megoldások is rendelkezésre állnak ezeknek a tartalmaknak az elérésére, közölte a cég.

A szolgáltatás forgalma havi 100 ezer sms volt. Az emelt díjas sms kivezetése nem érinti a telefonos adományvonalakat, azok továbbra is elérhetők.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: credobus.hu

Így néz ki az új hazai csuklós busz – Mutatjuk a fotókat!

Újra van magyarországi gyártású csuklós autóbusz. Könnyű, így keveset fogyaszt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újabb terhet kaptak a vendéglősök, de ez még jól is elsülhet

November 1-jétől már nemcsak a szálláshely-szolgáltatóknak, de a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek is regisztrálniuk kell a turisztikai ügynökség adatszolgáltatási felületén, jövő nyártól pedig már adatokat is kell továbbítaniuk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!