A cég azért döntött így, mert az emelt díjas szöveges üzeneteket elmúlt években számos alkalommal használták félrevezető, megtévesztő szolgáltatásokhoz.


Tájékoztatunk, hogy a küldött emelt díjas SMS és a fogadott emelt díjas SMS-szolgáltatásokat megszüntettük, ezért 2021. április 30. után nem elérhetőek ügyfeleink részére. A szolgáltatás megszüntetését megelőző időszakra vonatkozó adatokat megtalálod a keresőben.

Ez az üzenet olvasható a Telekom weboldalán.

Az indoklás

Az emelt díjas sms-szolgáltatás sok esetben okozott kárt az előfizetőknek, amit a Magyar Telekom jóváírásokkal igyekezett orvosolni. Így viszont ellehetetlenült a biztonságos és gazdaságos szolgáltatás.

- mondta a Telexnek Prónay Kinga, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságának munkatársa.

A visszaélések visszaszorítása, kivédése az emelt díjas sms-t biztosító platformon komoly fejlesztéseket igényelt volna, miközben más fizetési megoldások is rendelkezésre állnak ezeknek a tartalmaknak az elérésére, közölte a cég.

A szolgáltatás forgalma havi 100 ezer sms volt. Az emelt díjas sms kivezetése nem érinti a telefonos adományvonalakat, azok továbbra is elérhetők.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!