Airbnb-s lakásba tolnátok át a bulizást? Nem fog menni
©Marek Szandurski/123RF.COM

Airbnb-s lakásba tolnátok át a bulizást? Nem fog menni

Nyár végéig még biztosan nem engedi a partik szervezését a szállásokban az Airbnb – derül ki a cég közleményéből.


A lakáskiadással foglalkozó vállalat tavaly augusztusban jelentette be, hogy – a járványhelyzet miatt – megtiltja a bulik szervezését. A döntést azért hozták, mert a járványhelyzet miatt világszerte korlátozottan működő szórakozóhelyekről az Airbnb-n kiadott lakásokba menekültek a bulizók. A tiltás határozatlan időre szól, ha lesz változás, arról később, de még időben tájékoztatja a cég az

A járványban is jól ment az airnbseknek

Világszerte egymilliárd dollár plusz bevételre tettek szert azok az airbnbzők, akik a járvány kitörése óta csatlakoztak a szálláskiadó platformhoz. A magyarok sem panaszkodhatnak.

Több mint 200 millió forintot kerestek azok a hazai lakáskiadók, akik a járvány kitörése, vagyis tavaly március óta lettek airbnbsek. A bevétel felét otthon tartották, saját fenntartásukra, a járvány okozta pénzügyi nehézségek leküzdésére fordították.

Az Airbnb globális összegzéséből az is kiderül, hogy a járvány miatt felértékelődött a biztonság, és bár a turizmus jelentősen visszaesett, a megfogyatkozott számú utazók előnyben részesítik azokat a szálláshelyeket, ahol könnyebben be tudják tartani a távolságtartásra, a higiéniára vonatkozó előírásokat.


Ne hagyd ki!