A járvány első hullámában és a szigor nyári enyhítésekor is több alkoholt vettünk, és úgy tűnik, a felhalmozás mellett többet is ittunk, mint korábban.


Bár a tavaly tavasszal bevezetett korlátozások hatására főleg tartós fogyasztási cikkekért és toalettpapírért rohamoztuk meg a boltokat, a jövedéki statisztikák arról tanúskodnak, hogy szeszes italokból is alaposan feltankoltunk. Az mfor.hu cikke szerint februárban vélhetőleg ennek köszönhetően ugrott meg a fogyasztás közel 80 százalékkal, de márciusban is 50 százalékkal magasabb értéket mutatott az eladott alkoholmennyiség. Ezek a kiugró értékek aligha magyarázhatók a szezonalitással, vagy hasonló okkal. Többet ittunk, nem vitás.

A következő nagy ugrás a karantén végén, vagyis június-júliusban volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal növekedett a fogyasztás. Ebben az időszakban szinte teljesen megszűnt a turizmus, alig érkeztek az országba külföldről vendégek, egyértelmű, hogy mi toltuk meg a fogyasztást.

The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!