A járvány első hullámában és a szigor nyári enyhítésekor is több alkoholt vettünk, és úgy tűnik, a felhalmozás mellett többet is ittunk, mint korábban.


Bár a tavaly tavasszal bevezetett korlátozások hatására főleg tartós fogyasztási cikkekért és toalettpapírért rohamoztuk meg a boltokat, a jövedéki statisztikák arról tanúskodnak, hogy szeszes italokból is alaposan feltankoltunk. Az mfor.hu cikke szerint februárban vélhetőleg ennek köszönhetően ugrott meg a fogyasztás közel 80 százalékkal, de márciusban is 50 százalékkal magasabb értéket mutatott az eladott alkoholmennyiség. Ezek a kiugró értékek aligha magyarázhatók a szezonalitással, vagy hasonló okkal. Többet ittunk, nem vitás.

A következő nagy ugrás a karantén végén, vagyis június-júliusban volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal növekedett a fogyasztás. Ebben az időszakban szinte teljesen megszűnt a turizmus, alig érkeztek az országba külföldről vendégek, egyértelmű, hogy mi toltuk meg a fogyasztást.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!