Megtartották a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ez a hazai gasztroélet legvártabb és legjelentősebb eseménye minden évben. Mutatjuk a díjazottak listáját.
Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett, a Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta. Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest, a Fenntarthatósági Díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el. A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta, az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át díjat, az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett.
Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakács Teljesítményéért, az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett, a Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin. Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki tavaly nyitotta meg első európai éttermét Budapesten. Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar. Az Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta, az Év Ígéretes Étterme pedig a Szaletly Vendéglő és Kert lett.
Új díjkategória a legjobbak legjobbjainak és az ország top cocktail bárjának
Az Év Étterme Díj nyertesének kihirdetése előtt átadták a gála legújabb kategóriáinak győzteseit, köztük az új Dining Guide Restaurant Best Of The Best minősítést is.
Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategóriát hoz létre a Best Of The Best minősítéssel. A legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató minőségét, amelyek az ezt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum 3 évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el. A Dining Guide Best of The Best helyezését az adott vendéglátóhely addig tarthatja meg, amíg az egység szakmai munkájának vezetése és az egység helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 pont feletti számot mutat. A Best Of The Best díjjal elismert vendéglátóhely a kategóriája TOP10-es mezőnyéből kiemelve külön besorolás alá esik
– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.
Az új kategória első díjazottja a Stand Étterem lett, amely az elmúlt három évben az Év Étterme díj győztese volt.
A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Audi - Dining Guide Év Étterme Díj: Rumour by Rácz Jenő
Különdíjak:
- Dining Guide Fenntarthatósági Díj / Pajta
- Dining Guide Az Év Cocktail Bárja / Black Swan Budapest
- Dining Guide Az Év Cukrász Teljesítménye / Menyhárt Attila (Four Seasons Pastry Chef)
- Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Mihályi Patisserie
- Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
- Dining Guide-Unicum Riserva Az Év Éttermi Szervize / Déryné
- Dining Guide-Lanson Az Év Borlapja / Felix Kitchen & Bar
- Dining Guide Az Év Ifjú Séf Tehetsége / Pallag Dávid (Rutin)
- Dining Guide Az Év Szakács Teljesítménye / magyar Bocuse d’Or csapat
- Dining Guide-Unicum Barista Az Év Innovatív Konyhája / Mák Restaurant
- Dining Guide Az Év Ígéretes Étterme / Szaletly Vendéglő és Kert
- Dining Guide-Audi Életműdíj / Pintér Katalin
- Dining Guide-Master Good az Év Séfje / Wolfgang Puck
- Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand
TOP10+2 Étterem:
- Rumour by Rácz Jenő
- Platán Gourmet Étterem
- Essência Restaurant - Tiago & Éva
- Salt Budapest
- Pasztell
- Borkonyha Étterem
- Babel Budapest
- Arany Kaviár
- Costes Restaurant
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Laurel Budapest