Végre egy hűsítő hír a kánikulában a hazai fürdőkről

Július elsejére minden magyarországi fürdő megnyithat – mondta a Fürdőszövetség alelnöke a köztévének.


Kovacsics Imre közölte, a kormánytól kapott 50 százalékos bértámogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a fürdők munkavállalóik 70-80 százalékát megtartották. Megjegyezte, hogy bár a fürdők csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, az élővizes fürdőhelyeknél erre nincs szükség, ezért szakmai szervezetként már jelezték a kormánynak és a Magyar Turisztikai Ügynökségnek is, hogy szeretnék ez a könnyítést a fürdőknek is megkérni.

Még több fürdő

A fürdőfejlesztések nem álltak le, példaként említette a miskolci és a hajdúszoboszlói beruházásokat, valamint azt, hogy Győrben 100 százalékos kormányzati támogatás mellett a Modern városok programban 22 milliárd forintból épül fürdő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint a tiszti főorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, amely kedd 0 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben. Az NNK és az OKF azt ajánlja: 11 és 15 óra között – lehetőség szerint – senki ne tartózkodjanak a napon, és mindenki védekezzen megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát.


Ne hagyd ki!